Με το δικό της περίπτερο για πρώτη φορά και με ισχυρή παρουσία, εφέτος πιο αναγκαία ίσως από ποτέ, η Σαντορίνη έδωσε δυναμικό “παρών” στην μεγάλη έκθεση τουρισμού του Βερολίνου – ITB Berlin 2025, καθώς επανακάμπτει πλέον ως τουριστικός προορισμός την ώρα που το νησί έχει επιστρέψει στους κανονικούς του ρυθμούς.
Με αισιόδοξα μηνύματα και ιδιαίτερη ικανοποίηση στις “αποσκευές” τους, επέστρεψαν και οι φορείς στο νησί, καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, τα μηνύματα ήταν πολύ θετικά. “Η υπουργός μας η κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, μας είπε ότι η Σαντορίνη είναι ασφαλής και ότι η σεζόν ξεκινάει κανονικά και αυτό μας χαροποίησε ιδιαίτερα.”
Ο κ. Παγώνης τόνισε ότι “στην έκθεση του Βερολίνου είδαμε πραγματικά τι σημαίνει πίεση σε έναν προορισμό όπως η Σαντορίνη. Δεχτήκαμε πάρα πολλές ερωτήσεις από τους παράγοντες του τουρισμού του εξωτερικού και πιστεύω ότι απαντήθηκαν όλες.”
Ο κ. Παγώνης υπογράμμισε επίσης ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες το φυσικό φαινόμενο είναι στη δύση του και δεν υπάρχει θέμα ασφάλειας. “Στο νησί δεν έχουν σημειωθεί ζημιές από τις σεισμικές δονήσεις του διαστήματος που προηγήθηκε.”
Από την πλευρά του, ο επιχειρηματίας και τοπικός σύμβουλος Λουκάς Κατρής ανέφερε ότι “για εμάς τους κατοίκους του νησιού πλέον, εδώ είναι σαν να μην έχει συμβεί τίποτα.” Παράλληλα, επισήμανε ότι “βλέπουμε σιγά σιγά ότι ξεκινάνε κάποιες κρατήσεις.”
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ