Ανακαλύψτε το μυστικό της καλύτερης πίτσας στον κόσμο, από τον Anthony Mangieri στη Νέα Υόρκη, που ξεπερνά τις παραδοσιακές προσδοκίες. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τελετή Top Pizza World πραγματοποιήθηκε στο θέατρο Mercadante στη Νάπολη, όπου επιλέχθηκε η καλύτερη πίτσα στον κόσμο. Και για δεύτερη φορά, ο νικητής δεν προερχόταν από την ιταλική γενέτειρά της, αλλά από έναν δρόμο στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, σε ένα μεσαίου μεγέθους κατάστημα που ονομάζεται Una Pizza Napoletana. Ο ιδιοκτήτης της, Anthony Mangieri, κέρδισε έτσι τον Diego Vitagliano και τον Francesco Martucci, κερδίζοντας το βραβείο για δεύτερη φορά από το 2022.
Ποιο είναι το μυστικό της Una Pizza Napoletana; Λοιπόν, η απάντηση έγκειται στο ίδιο το όνομά της. Η έννοια μία είναι απαραίτητη για την επιτυχία της, καθώς ο Mangieri αντιστέκεται στον πειρασμό να επεκτείνει την επιχείρησή του, παρά τις προτάσεις των επενδυτών. Τηρεί πιστά τον κανόνα ότι κανείς άλλος εκτός από αυτόν δεν είναι υπεύθυνος για την ποιότητα των πίτσας που προσφέρει.
Η ταυτότητα της ζύμης μιας πίτσας είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο Mangieri αφιερώνει πολλές ώρες για να ζυμώνει και να φτιάχνει την πίτσα με το χέρι, έχοντας απόλυτο έλεγχο στη διαδικασία παραγωγής.
Ο Mangieri αναγνωρίζει την ανάγκη να τηρεί τα παραδοσιακά στοιχεία της πίτσας. Προσφέρει επτά συγκεκριμένους τύπους πίτσας χωρίς αντικαταστάσεις συστατικών. Εν τέλει, ο Mangieri αποκαλύπτει ότι η καινοτομία έγκειται σε μικρές προσαρμογές, επιμένοντας στην απλότητα και την ποιότητα.