Το Τέρας του Λονδίνου: Ο ψυχοπαθής που τρομοκράτησε τη βρετανική πρωτεύουσα έναν αιώνα πριν από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

Το Τέρας του Λονδίνου: Ο ψυχοπαθής που τρομοκράτησε τη βρετανική πρωτεύουσα έναν αιώνα πριν από τον Τζακ τον Αντεροβγάλτη

Ανακαλύψτε την αλήθεια για το Τέρας του Λονδίνου, τον άγνωστο τρομοκράτη της βικτωριανής εποχής.

Δεν παρέμεινε κρυμμένος στις σκιές. Όταν εντόπιζε το θύμα του, παραμόνευε και, με την κατάλληλη ευκαιρία, μαχαίρωνε και χάραζε το σώμα του, ακόμη και μπροστά στα μάτια άλλων ανθρώπων, με την αστυνομία να αδυνατεί να τον συλλάβει για δύο ολόκληρα χρόνια. Οι εφημερίδες της εποχής είχαν γεμίσει τα πρωτοσέλιδά τους με τα φρικιαστικά εγκλήματα που διαπράττονταν από αυτό το άγνωστο πρόσωπο. Όμως, το πρόσωπο αυτό δεν είναι ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης, αλλά το Τέρας του Λονδίνου, όπως τον αποκαλούσε ο αγγλικός Τύπος του 18ου αιώνα. Αυτός ο λιγότερο γνωστός ψυχοπαθής τρομοκρατούσε την βρετανική πρωτεύουσα 100 χρόνια νωρίτερα από τον διαβόητο serial killer.

Το Τέρας είχε περισσότερα από 50 θύματα μέσα σε δύο χρόνια και χτυπούσε στα πάρκα του κεντρικού Λονδίνου, καθοδηγούμενος από τη σεξουαλική διαστροφή να τρυπάει το δέρμα των γυναικών. Το κίνητρό του ονομάζεται πικερισμός (piquerism), που προέρχεται από τη γαλλική λέξη για το τσίμπημα.

Η ιστορία του ήρθε στο φως το 2000, δηλαδή περίπου 212 χρόνια μετά την έναρξη της δράσης του, από τον ακαδημαϊκό και ερασιτέχνη ιστορικό Δρ. Ζον Μπόντεσον, ο οποίος ανακάλυψε μια αφίσα του καταζητούμενου στη Βρετανική Βιβλιοθήκη. Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξήγαγε για τη συγκέντρωση πληροφοριών και τη δημιουργία του προφίλ του δράστη, μελέτησε έγγραφα, εφημερίδες, γελοιογραφίες και δικαστικά αρχεία. Σύμφωνα με αυτά, κατά την περίοδο από το 1788 έως το 1790, το Τέρας του Λονδίνου έκοβε γυναίκες σε διάφορα μέρη του σώματός τους, χρησιμοποιώντας μαχαίρι, καρφί ή νυστέρι.

Τα εγκλήματα του σκόρπισαν πανικό με τρόπο που δεν είχε ξανασυμβεί, παρά μόνο όταν ο Τζακ ο Αντεροβγάλτης χτύπησε στο Λονδίνο το 1888. Το Τέρας επιτέθηκε σε γυναίκες στην περιοχή Mayfair και St James του Λονδίνου, καθώς και κοντά στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, γύρω από το Green Park. Τελικά, στις 13 Ιουνίου 1790, συνελήφθη ένας ύποπτος.

Ο άνδρας που συνελήφθη και κατηγορήθηκε ήταν ένας Ουαλός χορευτής μπαλέτου, ο Ρίνγουικ Γουίλιαμς, 23 ετών. Αν και δικάστηκε και κρίθηκε ένοχος, γλίτωσε τη θανατική ποινή και καταδικάστηκε σε έξι χρόνια φυλάκιση στο Newgate Gaol. Το τι συνέβη μετά την αποφυλάκισή του παραμένει μυστήριο. Ωστόσο, ο Δρ. Ζον Μπόντεσον εξέφρασε σοβαρές αμφιβολίες για το αν ο Γουίλιαμς ήταν πράγματι υπεύθυνος για όλες τις επιθέσεις. Πίστευε ότι μπορεί να χρησιμοποιήθηκε ως αποδιοπομπαίος τράγος για τα εγκλήματα, σε μια προσπάθεια να σταματήσει ο πανικός στους δρόμους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play