Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται ξανά στον Τζερόμ Πάουελ της Fed, καλώντας τον να μειώσει τα επιτόκια. Ανησυχίες για τον πληθωρισμό. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εκτόξευσε σήμερα νέα επίθεση εναντίον του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ, αναφερόμενος στην αργή διαδικασία μείωσης των επιτοκίων. Είναι παραπάνω από καιρός για να τελειώσει η θητεία του Πάουελ, σημείωσε ο Τραμπ στην πλατφόρμα Truth Social, υπενθυμίζοντας ότι η θητεία του Πάουελ αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο του 2026. Ο Τραμπ ζήτησε από τον Πάουελ να προχωρήσει σε μείωση των επιτοκίων, όπως έκανε και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου προκάλεσε αναταράξεις, καθώς οι τελωνειακοί δασμοί που προτείνει ο Τραμπ περιπλέκουν την κατάσταση για τη Fed, όπως είχε επισημάνει ο Πάουελ, υπογραμμίζοντας την πιθανή προσωρινή αύξηση του πληθωρισμού. Αν και οι τιμές του πετρελαίου και των άλλων αγαθών φαίνονται σε πτώση, ο Τραμπ αντέτεινε ότι η πολιτική του για τους δασμούς ευνοεί την οικονομία. Επιπλέον, επανέλαβε ότι ο Πάουελ παραμένει υπερβολικά αργός και κάνει λάθη στις αποφάσεις του, σημειώνοντας πως θα έπρεπε ήδη να είχε μειώσει τα επιτόκια.
Η Fed διατηρεί σταθερά τα κύρια επιτόκια μεταξύ 4,25% και 4,50% από την αρχή του έτους, μια πολιτική που φαίνεται να έχει προκαλέσει την έντονη αντίθεση του Τραμπ, ο οποίος είχε εκφράσει νωρίτερα την επιθυμία του για μείωση των επιτοκίων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr