Η τραγωδία στην Κότσανη και η παραίτηση του δημάρχου μετά από τη φονική πυρκαγιά σε κλαμπ έχουν σοκάρει τη Βόρεια Μακεδονία. Την παραίτησή του από τη θέση του δημάρχου της Κότσανη, στη Βόρεια Μακεδονία, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Λιούπκο Παπαζόφ, έπειτα από την τραγική πυρκαγιά σε κλαμπ της πόλης, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 59 άτομα . Ο Παπαζόφ σε ανάρτησή του στο Facebook επισημαίνει ότι με αυτή την ενέργεια επιδιώκει να υποδείξει την αντίθεση του σε ένα μη λειτουργικό σύστημα.
«Εάν υπάρχει οποιαδήποτε βάση για ευθύνη εκ μέρους μου, καλώ την εισαγγελία να το διερευνήσει και να ενεργήσει σύμφωνα με το νόμο», πρόσθεσε ο δήμαρχος, εκφράζοντας την απερίγραπτη θλίψη του για την απώλεια τόσων νέων ανθρώπων. «Αυτά τα παιδιά ήταν τα παιδιά μας. Γνώριζα τους περισσότερους, ήξερα τις οικογένειές τους, και μερικοί από αυτούς ήταν οικογενειακοί φίλοι» . Το σοκ του Παπαζόφ, όπως αναφέρει, θα τον συνοδεύει για μια ζωή.
Καθώς η Κότσανη και η Βόρεια Μακεδονία προσπαθούν να επουλωθούν από αυτή την τραγωδία, ο Παπαζόφ ζητά από όλους τους αρμόδιους φορείς να διερευνήσουν την ευθύνη των εμπλεκομένων. «Η μη δράση είναι επίσης ευθύνη», δήλωσε, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να εντοπιστούν όλες οι λεπτομέρειες και οι παράγοντες που συνέβαλαν στην τραγωδία. Παρά το γεγονός ότι, νομικά, δεν είχε άμεση δικαιοδοσία στην υπόθεση, εκφράζει την ετοιμότητά του να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις σχετικά με την κατάσταση.
«Για μένα, μετά από αυτή την τραγωδία, τίποτα δεν έχει την ίδια σημασία πια», κατέληξε ο δήμαρχος της Κότσανη, καλώντας σε μια συλλογική στάση ευθύνης και συμπαράστασης.
Πηγή περιεχομένου: in.gr