Ανακαλύψτε τρεις εκπληκτικές γλυκές συνταγές που θα ικανοποιήσουν κάθε ουρανίσκο. Μέρα που είναι, επιλέγουμε τρεις γλυκές συνταγές που παρουσίασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά. Αρωματικό banana bread με μυστικό στην πλήρη ωρίμανση των μπανάνας Επιλέξτε αυτή που σας ταιριάζει καλύτερα.
Αρωματικό banana bread
Τα υλικά:
3 μπανάνες, 3 αυγά, 260 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ., 180 γρ. καστανή ζάχαρη, 100 γρ. βούτυρο, 70 γρ. καβουρδισμένα κάσιους, 50 ml χυμό πορτοκάλι, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 πρέζα αλάτι.
Το μυστικό: Μην χρησιμοποιήσετε άγουρες μπανάνες, καθώς δεν θα πετύχει το banana bread.
Η διαδικασία:
Κόβουμε τις μπανάνες σε κομμάτια και σε ένα τηγάνι τις καραμελώνουμε με λίγο ζάχαρη και χυμό πορτοκάλι. Με ένα πιρούνι ανακατεύουμε και σπάμε τις μπανάνες. Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά, τη σόδα, τα κάστανα και τις μπανάνες ενώ είναι ζεστές. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψάκι και το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 170 βαθμούς καλυμμένο και άλλα 40 λεπτά ξεσκέπαστο για να αποκτήσει ωραία κρούστα.
Σιροπιαστή σοκολατόπιτα
Τα υλικά για το γλάσο:
250 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας, 100 ml γάλα, 50 γρ. κακάο, 300 ml νερό, 300 γρ. ζάχαρη.
Για το κέικ:
200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ., 100 γρ. κακάο, 180 γρ. μέλι, 1 βανίλια, 3 αυγά, 100 γρ. βούτυρο, 280 ml γάλα, 1 κ.γ. μαγειρική σόδα, 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ, χυμό από 1 πορτοκάλι, 1 πρέζα αλάτι.
Το μυστικό: Το μέλι προσθέτει γεύση και ένταση στη σοκολάτα, ακόμα κι αν έχει προστεθεί ζάχαρη.
Η διαδικασία:
Για το γλάσο, συνδυάζουμε τη ζάχαρη, σοκολάτα και κακάο σε μια κατσαρόλα με νερό και τα ζεσταίνουμε. Για το κέικ, αναμιγνύουμε το αλεύρι και το κακάο, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 44 λεπτά. Ρίχνουμε το γλάσο όταν το κέικ ψηθεί.
Βάσκικο cheesecake
Τα υλικά:
800 γρ. τυρί κρέμα, 280 γρ. ζάχαρη, 5 αυγά, 1 κ.σ. βανίλια, 350 ml κρέμα γάλακτος, 50 γρ. αλεύρι, 1 κ.γ. αλάτι.
Το μυστικό: Η ποιότητα της κρέμας γάλακτος και η προσοχή στο ψήσιμο είναι καθοριστικά για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς το cheesecake είναι καλύτερο όταν έχει ωριμάσει.
Η διαδικασία:
Συνδυάζουμε τη ζάχαρη, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος και τη βανίλια σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά και το αλεύρι και χτυπάμε στο μίξερ. Ψήνουμε στους 160–180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία μέρα πριν το σερβίρουμε.
Ασφαλώς, το cheesecake απαιτεί προσοχή κατά το ψήσιμο για την κατάλληλη υφή και γεύση