Ανακαλύψτε τρεις μοναδικές συνταγές που συνδυάζουν γεύσεις και αρώματα, ιδανικές για το κυριακάτικο τραπέζι. Στην εκπομπή του MEGA Buongiorno, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος και η Φαίη Σκορδά μας παρουσιάζουν τρεις νοστιμιές που αναδύουν τη γοητεία ενός Κυριακάτικου γεύματος σε ταβέρνα. Οι συνταγές περιλαμβάνουν πικάντικη τηγανιά μοσχαριού με χούμους, κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου και συκώτι γάλακτος με μουστάρδα ριγανάτο και πουρέ γλυκοπατάτας.
### Πικάντικη τηγανιά μοσχάρι με χούμους
Υλικά:
– Για το χούμους:
– 300 γρ ρεβύθια
– Χυμός από 3 λεμόνια
– 100 ml νερό
– 1 κ.σ. κύμινο
– 200 γρ. ταχίνι
– 2 σκελίδες σκόρδο
– Για το μοσχάρι:
– 500 γρ. μοσχάρι σπαλομίτα
– 3 πιπεριές κόκκινες κέρατο
– 3 πιπεριές πράσινες κέρατο
– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
– 1 κ.γ. μπούκοβο
– 1 κ.γ. τσίλι
– 100 ml κόκκινο κρασί
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– αλάτι και πιπέρι
Μυστικό: Η αντίθεση μεταξύ της οξύτητας του χούμους και της γλυκύτητας από το κρέας δημιουργεί μια εξαιρετική γεύση που απογειώνει το πιάτο.
Διαδικασία:
Στο καυτό τηγάνι, ρίχνουμε πρώτα το κρέας και προσθέτουμε τον πελτέ, τον μαϊντανό και τις πιπεριές. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μπούκοβο, το κρεμμύδι και το κόκκινο κρασί. Για το χούμους, ανακατεύουμε τα ρεβύθια με τα υπόλοιπα υλικά σε μίξερ. Σερβίρουμε το χούμους στο πιάτο και από πάνω την τηγανιά.
### Κοκκινιστά κεφτεδάκια κοτόπουλου με πατάτες φούρνου
Υλικά:
– 680 γρ. ντομάτα περασμένη στον τρίφτη
– 500 γρ. κιμά κοτόπουλο μπούτι
– 2 αυγά
– 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο
– 100 γρ. φρυγανιά τριμμένη
– 100 γρ. γραβιέρα γλυκιά
– 1 κ.σ. ρίγανη ξερή
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– 1 κ.γ. πιπέρι καγιέν
– 50 ml ελαιόλαδο
– αλάτι και πιπέρι
Μυστικό: Τα κεφτεδάκια δεν τηγανίζονται πριν ριχτούν στη σάλτσα, παραμένοντας ελαφριά και υγιεινά.
Διαδικασία: Σε τηγάνι, αναμιγνύουμε τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και το σκόρδο για τη σάλτσα. Σε μπολ, ανακατεύουμε τον κιμά κοτόπουλου με τα υπόλοιπα υλικά, σχηματίζουμε κεφτεδάκια και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
### Συκώτι με μουστάρδα ριγανάτο και πουρέ γλυκοπατάτας
Υλικά:
– 800 γρ. συκώτι γάλακτος
– 2 λευκά κρεμμύδια
– 2 σκελίδες σκόρδο
– 150 ml νερό
– 100 ml ελαιόλαδο
– Χυμό από 1 λεμόνι
– 2 κ.σ. μουστάρδα
– 1 κ.σ. μέλι
– 2 κ.σ. ρίγανη
– 1/2 ματσάκι μαϊντανός
– αλάτι και πιπέρι
Μυστικό: Η ποιότητα του συκωτιού είναι καίρια για την επιτυχία της συνταγής.
Διαδικασία: Για τον πουρέ, βράζουμε τα υλικά και τα πολτοποιούμε. Σε προθερμασμένο τηγάνι, σοτάρουμε το συκώτι, προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, και στο τέλος προσθέτουμε το ζουμί του πουρέ για σάλτσα.
Πηγή περιεχομένου: in.gr