Τρεις εύκολες συνταγές για σπιτικό brunch

Τρεις εύκολες συνταγές για σπιτικό brunch

Ανακαλύψτε τρεις απλές και νόστιμες συνταγές για brunch στο σπίτι, ιδανικές για όλες τις περιστάσεις. Τρεις συνταγές ιδανικές για ένα σπιτικό brunch, οι οποίες παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή του MEGA Buongiorno μαζί με τη Φαίη Σκορδά.

Κρέπες με μανιτάρια και κοτόπουλο στο φούρνο

Υλικά:

– 300 γρ. μείγμα για κρέπες

– 450 γρ. νερό

– βούτυρο για το τηγάνι

– 500 γρ. στήθος κοτόπουλο

– 200 γρ. λευκά μανιτάρια

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 100 ml κρέμα γάλακτος

– 100 γρ. καλαμπόκι

– 1.2 ματσάκι κόλιανδρο

– 1 κ.γ. τσίλι

– 100 γρ. βούτυρο

– 250 γρ. τριμμένο τσένταρ

– αλάτι, πιπέρι

Το μυστικό:

Μια βασική συμβουλή είναι ότι η κρέπα χρειάζεται χαμηλή φωτιά στο τηγάνι, καθώς, όπως αναφέρει ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, είναι γαλλική, λεπτή και φινετσάτη.

Διαδικασία:

Αρχικά, σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα για κρέπες με το χλιαρό νερό. Σε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε λίγο βούτυρο και το μείγμα. Σε άλλο τηγάνι, σωτάρουμε τα κομμάτια κοτόπουλου με τα μανιτάρια, τον κόλιανδρο, το καλαμπόκι και το κρεμμύδι για να φτιάξουμε τη γέμιση. Όταν είναι έτοιμα, γεμίζουμε την κρέπα και την τυλίγουμε σε ρολό. Τοποθετούμε τις κρέπες σε ένα ταψί, ρίχνουμε από πάνω κρέμα γάλακτος και τριμμένο τυρί τσένταρ και τις ψήνουμε στον φούρνο για 10 λεπτά.

Τηγανίτες κολοκυθιού με ντιπ γιαουρτιού

Υλικά:

– 1 κιλό κολοκύθια τριμμένα

– 2 αυγά

– 200 γρ. γραβιέρα γλυκιά

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 2 φρέσκα κρεμμύδια

– 1/2 ματσάκι άνηθο

– 200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

– 100 γρ. φέτα

– Χυμό από 1 λεμόνι

– 10 φύλλα δυόσμου

– 2 κ.σ. ελαιόλαδο

– αλάτι, πιπέρι

Το μυστικό:

Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι το κολοκύθι δεν θα στεγνώσει. Θέλουμε να κρατήσουμε την υγρασία για να αποκτήσουμε ένα ζουμερό και δροσερό πιάτο.

Διαδικασία:

Αρχικά, τρίβουμε τα κολοκύθια, προσέχοντας να μην φτάσουμε στο κέντρο με τα σπόρια. Σε ένα μπολ, συνδυάζουμε το τριμμένο κολοκύθι με φρέσκο κρεμμύδι, δυόσμο, άνηθο, σκόρδο, λίγο μπέικιν πάουντερ, ξύσμα λεμονιού, γραβιέρα, φέτα, αυγά και γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά και, αν είναι υγρά, προσθέτουμε λίγο αλεύρι. Στο τηγάνι ζεσταίνουμε λάδι και, με κουτάλι, ρίχνουμε το μείγμα σε ελαφριά φωτιά. Όταν είναι έτοιμες, σερβίρουμε τις τηγανίτες με γιαούρτι.

Muffins με γιαούρτι, σοκολάτα και μπανάνα

Υλικά:

– 200 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ.

– 200 γρ. κουβερτούρα σοκολάτας

– 150 γρ. γιαούρτι

– 50 ml ηλιέλαιο

– 50 γρ. κακάο

– 1 κ.γ. baking powder

– 2 αυγά

– 2 βανίλιες

– 2 ώριμες μπανάνες

– ζάχαρη καστανή

– 1 κ.γ. αλάτι

Το μυστικό:

Το γιαούρτι είναι το κλειδί για την αφράτη υφή και την κρεμώδη γεύση των muffins.

Διαδικασία:

Στο μπεν μαρί, λιώνουμε 150 γρ. σοκολάτας. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο, το baking powder, τη βανίλια και τη καστανή ζάχαρη (περίπου 100 γρ.). Πολτοποιούμε τις μπανάνες και τις προσθέτουμε στο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε 150 γρ. γιαούρτι, τα αυγά και το ηλιέλαιο. Αφού ανακατέψουμε καλά, τοποθετούμε το μείγμα σε φόρμα για muffins και ψήνουμε στον φούρνο για 20 με 25 λεπτά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play