Τρεις εκρηκτικές συνταγές εμπνευσμένες από την κουλτούρα του Μεξικού

Τρεις εκρηκτικές συνταγές εμπνευσμένες από την κουλτούρα του Μεξικού

Ανακαλύψτε τρεις μοναδικές μεξικάνικες συνταγές που θα σας ταξιδέψουν γευστικά. Η πλούσια κουλτούρα του Μεξικού αποκτά ζωή μέσα από τις γεύσεις και τις αρώματα που προσφέρει. Στην εκπομπή MEGA Buongiorno, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος παρουσίασε τρεις εξαιρετικές συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε, με τη συνοδεία της Φαίης Σκορδά. Εδώ θα εξερευνήσουμε την απόλαυση των burritos με chili con carne, quesadillas με κοτόπουλο και fajitas σαλάτα, που προσφέρουν μοναδικές γεύσεις και υλικά.

Burritos με chili con carne

Υλικά:

– 6 τορτίγιες

– 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά σπάλα

– 1 λευκό κρεμμύδι

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 150 γρ. καστανό ρύζι

– 100 γρ. ζωμό κοτόπουλο

– 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

– 1 ματσάκι κόλιανδρος

– 3 κόκκινες τσίλι πιπεριές

– 2 ντομάτες

– 150 γρ. κόκκινα φασόλια

– 150 γρ. καλαμπόκι

– 2 λάιμ

– 1 κόκκινο κρεμμύδι

Διαδικασία:

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι, ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τσίλι και λίγο πελτέ ντομάτας. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τον μοσχαρίσιο κιμά και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, λίγο χυμό από λάιμ και λίγο ζωμό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε κόκκινο φασόλι, καλαμπόκι, φρέσκο κόλιανδρο και ντομάτα. Αν θέλουμε, μπορούμε να προσθέσουμε στο τηγάνι ρύζι που έχουμε βράσει. Αφού το μείγμα έχει ενοποιηθεί, ανοίγουμε μία τορτίγια, τη γεμίζουμε και, αν επιθυμούμε, τη βάζουμε στον φούρνο για 2-3 λεπτά.

Quesadillas με κοτόπουλο

Υλικά:

– 4 τορτίγιες

– 350 γρ. στήθος κοτόπουλο

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 1 κόκκινη πιπεριά

– 1 κίτρινη πιπεριά

– 1 πράσινη πιπεριά

– 100 γρ. καλαμπόκι

– 4 μανιτάρια πορτεμπέλο

– 1 πιπεριά τσίλι

– 1 ματσάκι κόλιανδρος

– 300 γρ. τσένταρ

– 1 κ.σ. σκόρδο τριμμένο

– 1 ντομάτα

– 1 κ.γ. κύμινο

– 1 κ.γ. πάπρικα καπνιστή

– αλάτι

– πιπέρι

Διαδικασία:

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το κοτόπουλο. Προσθέτουμε τσίλι, γλυκό πιπέρι, ξηρό και φρέσκο κόλιανδρο, τα μανιτάρια και το καλαμπόκι. Αφού ετοιμαστεί η γέμιση, παίρνουμε την τορτίγια, βάζουμε τυρί στη μισή πλευρά, προσθέτουμε γέμιση και τυλίγουμε. Αφήνουμε τη quesadilla στο τηγάνι για να πάρει λίγο χρώμα.

Fajitas σαλάτα με κοτόπουλο και τορτίγια

Υλικά:

– 600 γρ. μπούτι κοτόπουλου

– 1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα

– 1 κ.γ. κύμινο

– 1 κ.γ. τσίλι σε σκόνη

– 1 κ.γ. καστανή ζάχαρη

– 50 ml ελαιόλαδο

– 1 κίτρινη πιπεριά

– 1 πράσινη πιπεριά

– 2 αβοκάντο

– 150 γρ. κόκκινα φασόλια

– 200 γρ. βρασμένο καλαμπόκι

– 1 ματσάκι κόλιανδρου

– 1 μαρούλι

– 100 γρ. ανανά

– 2 τορτίγες

– 60 ml ελαιόλαδο

– χυμός και ξύσμα από 1 λάιμ

– 1 σκελίδα σκόρδο

– 1/2 ματσάκι κόλιανδρου

– 1 πιπεριά κόκκινη τσίλι

– 1 κ.γ. μέλι

– 1 κ.γ. μουστάρδα

Διαδικασία:

Σε ένα προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λάδι και προσθέτουμε το κοτόπουλο για να το σοτάρουμε. Έπειτα, προσθέτουμε ζάχαρη, τσίλι, κύμινο και χυμό λάιμ. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τις πιπεριές, τον ανανά, κόλιανδρο, και πάλι λίγο τσίλι για επιπλέον γεύση, καθώς και καλαμπόκι και κόκκινα φασόλια. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε στο τηγάνι μουστάρδα, μέλι και χυμό λάιμ. Για να σερβίρουμε τη σαλάτα, χρησιμοποιούμε μία τορτίγια την οποία ψήνουμε στον φούρνο και γεμίζουμε με τη σαλάτα που ετοιμάσαμε.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play