Επίθεση με drones στην Πάβλοχραντ προκαλεί τρεις θανάτους και οκτώ τραυματισμούς, με σοβαρές υλικές ζημιές. Σήμερα, ανακοίνωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης, ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια ρωσικής επίθεσης στην πόλη Πάβλοχραντ, στην κεντρική Ουκρανία. Η επίθεση προκάλεσε πυρκαγιές σε αρκετές επιχειρήσεις στις συνοικίες Σινελνικίφσκι και Σαμαρίφσκι. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, Σέρχιι Λισάκ, ανέφερε μέσω Telegram ότι οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζική επίθεση με drones, καταστρέφοντας 11 από αυτά στον εναέριο χώρο της περιοχής.
Στην πόλη έχουν ξεσπάσει πολλές πυρκαγιές, και ο Λισάκ ανήρτησε φωτογραφία από μία πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει σε πολυώροφο κτίριο. Ένα 15χρονο κορίτσι είναι ανάμεσα στους τραυματίες, και σύμφωνα με τον κυβερνήτη, έξι από αυτούς έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία, ενώ δύο άλλοι έλαβαν πρώτες βοήθειες επιτόπου. Δυστυχώς, ανάμεσα στους τρεις νεκρούς περιλαμβάνεται ένα παιδί, και οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται.
Η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε ότι κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Ρωσία εξαπέλυσε 103 drones, προκαλώντας σημαντικές υλικές ζημιές σε πέντε ουκρανικές επαρχίες. Η πόλη Πάβλοχραντ, με πληθυσμό περίπου 100.000 πριν τον πόλεμο, είναι σημαντικός σιδηροδρομικός κόμβος της επαρχίας Ντνιπροπετρόφσκ, ο οποίος συνδέει την περιοχή με την ανατολική Ουκρανία. Παράλληλα, ο δήμαρχος του Χαρκόβου, Ίχορ Τερέχοφ, ανακοίνωσε ότι η πόλη του επίσης υπήρξε στόχος ρωσικής επίθεσης με drones, αναφέροντας ότι υπάρχουν ζημιές σε πολλά κτίρια.
Ετικέτες: Ουκρανία, ρωσική επίθεση, Πάβλοχραντ, τραυματίες, drones
Πηγή περιεχομένου: in.gr