Ανακαλύψτε τρεις απλές και νόστιμες συνταγές γλυκών για τις Κυριακές σας με απολαυστικές γεύσεις. Το Σαββατοκύριακο είναι η κατάλληλη στιγμή για να απολαύσουμε γλυκές ατασθαλίες, γι’ αυτό και προτείνουμε τρεις μοναδικές συνταγές για γλυκά που ετοίμασε ο Δημήτρης Σκαρμούτσος στην εκπομπή Βuongiorno με τη Φαίη Σκορδά, για να μας φτιάξουν τη διάθεση σε αυτήν την ξεχωριστή μέρα. Η πάβλοβα αποτελεί μια κλασική επιλογή που συνδυάζει μαρέγκα και φρέσκα φρούτα, δημιουργώντας μια ανάλαφρη γεύση.
All time classic πάβλοβα
*Τα υλικά:*
– 5 ασπράδια αυγών
– 400 γρ. ζάχαρη
– 2 βανίλιες
– 2 κ.σ. κορν φλάουρ
– 2 φλ. κρέμα γάλακτος
– 2 φλ. φράουλες
– 2 φλ. κόκκινα φρούτα του δάσους
– 1/2 φλ. ζάχαρη
– χυμός από μισό λεμόνι
*Το μυστικό:*
Όσο καλός και αν είστε στη μαγειρική, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος η μαρέγκα να μυρίζει αυγό. Ένα χρήσιμο tip είναι να προσθέσετε λίγες σταγόνες ή ξύσμα λάιμ κατά την παρασκευή της μαρέγκας για να αποτρέψετε αυτήν τη γεύση.
*Η διαδικασία:*
Αρχικά, χτυπάμε τα ασπράδια σε έναν μίξερ μέχρι να φουσκώσουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη σε δύο δόσεις. Απλώστε τη μαρέγκα σε ένα ταψί και ψήστε τη σε προθερμασμένο φούρνο στους 95 με 100 βαθμούς για 2,5 έως 3 ώρες. Αφήστε την να κρυώσει μια ολόκληρη νύχτα.
Για την ολοκλήρωση, σπάστε τη μαρέγκα στο κέντρο, προσθέστε σαντιγί και τοποθετήστε τα φρούτα. Για τη σος, χτυπήστε κόκκινα βατόμουρα με λίγη ζάχαρη και λάιμ.
Σοκολατόπιτα με δαμάσκηνα χωρίς αλεύρι
*Τα υλικά:*
– 250 γρ. δαμάσκηνα
– 220 ml ζεστό νερό
– 100 γρ. ωμό κακάο
– 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
– 1/4 κ.γ. αλάτι
– 4 αυγά
– 140 γρ. ζάχαρη καρύδας
– 1 κ.σ. βανίλια Μαδαγασκάρης
– 100 γρ. 72% λιωμένη σοκολάτα
*Η διαδικασία:*
Μουλιάστε τα δαμάσκηνα σε ζεστό νερό, στη συνέχεια χτυπήστε τα σε πουρέ και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά.
Brownies μπανάνα
*Τα υλικά:*
– 2 μέτριες μπανάνες
– 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό
– 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
– 2 αυγά
– 2 βανίλιες
– 150 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
– 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος κουβερτούρα
– 40 γρ. κακάο
– 100 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας
*Το μυστικό:*
Η επιτυχία των brownies έγκειται στην τραγανή κρούστα και τη ζουμερή υφή. Χρησιμοποιήστε κατσαρόλα για την παρασκευή του μείγματος αντί για μίξερ.
*Η διαδικασία:*
Λιώστε τη σοκολάτα με το βούτυρο και προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας καλά. Ψήστε στους 160 βαθμούς για 15 λεπτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr