Τρεις πεντανόστιμες συνταγές για να εντάξεις το ψάρι στη διατροφή σου

Τρεις πεντανόστιμες συνταγές για να εντάξεις το ψάρι στη διατροφή σου

Ανακαλύψτε τρεις νόστιμες και υγιεινές συνταγές με ψάρι που θα ανανεώσουν το διαιτολόγιό σας. Όλοι γνωρίζουμε ότι το ψάρι συχνά παραβλέπεται στη διατροφή μας, αλλά υπάρχουν τρόποι να το κάνουμε αγαπητό. Αυτές οι τρεις συνταγές, εμπνευσμένες από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά, είναι πεντανόστιμες και υγιεινές και μπορούν να φέρουν τον ωκεανό στο πιάτο σας με ευχάριστο τρόπο. Ακολουθούν οι συνταγές για τρεις μοναδικές παρασκευές με ψάρι.

Μπακαλιάρος αχνιστός με λαχανικά και μπαχαρικά

*Υλικά:*

– 4 φιλέτα μπακαλιάρου (250 γρ.)

– 10 κλωνάρια φρέσκα μυρωδικά

– 1/2 ματσάκι σέλερι

– 3 σκελίδες σκόρδο

– Χυμός από 2 λεμόνια

– Ξύσμα από 1 λεμόνι

– 3 καρότα

– 3 κολοκύθια

– 2 σελινόριζες

– 1 κουνουπίδι

– 1 φύλλο δάφνης

– 4 κόκκους μπαχάρι

– 70 γρ. βούτυρο

– 150 ml λευκό κρασί

– 1 κ.σ. κορν φλάουρ

– Αλάτι, πιπέρι

*Το μυστικό:* Το ψάρι και τα λαχανικά βράζονται ταυτόχρονα σε κρασί και λεμόνι, χωρίς άλλες προσθήκες.

*Διαδικασία:* Σε προθερμασμένο τηγάνι ρίχνουμε λευκό κρασί και χυμό λεμονιού. Προσθέτουμε μπαχαρικά και ετοιμάζουμε έναν ζωμό. Στη συνέχεια, βάζουμε τα λαχανικά, όπως μπρόκολο και καρότο, και στο τέλος προσθέτουμε τον μπακαλιάρο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 15 λεπτά και ετοιμάζουμε τη σάλτσα με τον ζωμό και το κορν φλάουρ.

Πέρκα αλά σπετσιώτα

*Υλικά:*

– 4 φέτες πέρκας

– 2 λευκά κρεμμύδια

– 2 σκελίδες σκόρδο

– 2 πατάτες

– 2 κολοκύθια

– 4 ντομάτες

– 80 ml ελαιόλαδο

– 80 ml λευκό κρασί

– 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά

– 100 γρ. μαύρες ελιές

– 1 ματσάκι μαϊντανός

– 1 φύλλο δάφνης

– Αλάτι, πιπέρι

*Το μυστικό:* Η σάλτσα δεν ανακατεύεται, ώστε να δημιουργηθούν στρώσεις.

*Διαδικασία:* Σοτάρουμε πατάτες και κολοκύθια σε προθερμασμένο τηγάνι και προσθέτουμε κρεμμύδια, μαϊντανό, ελιές και ντομάτες. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μείγμα στο ταψί με την πέρκα και ψήνουμε για 10-15 λεπτά.

Σολομός με ταχίνι, κρούστα βοτάνων και πλιγούρι

*Υλικά:*

– 800 γρ. σολομού

– 100 γρ. ταχίνι

– 100 γρ. γιαούρτι

– Χυμός από 2 λεμόνια

– 2 κ.σ. μέλι

– 60 ml ελαιόλαδο

– 10 φύλλα μέντας

– 1/2 ματσάκι μαϊντανό

– 1 ματσάκι βασιλικό

– 100 γρ. ψημένα φιστίκια

– 100 γρ. τριμμένο ψωμί

– Αλάτι, πιπέρι

*Για το πλιγούρι:*

– 200 γρ. πλιγούρι

– 600 ml νερό

– Χυμός από 1 λεμόνι

– 1 ντομάτα

– 1 ματσάκι μαϊντανό

– 1 κ.σ. δυόσμο

– 100 ml ελαιόλαδο

– 50 γρ. σταφίδες

*Το μυστικό:* Η τραγανή πέτσα του σολομού προσφέρει μια μοναδική γεύση στο πιάτο.

*Διαδικασία:* Βράζουμε το πλιγούρι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Για τον σολομό, μαρινάρουμε σε ταχίνι, γιαούρτι και βότανα, και ψήνουμε με κρούστα από φιστίκια.

Η εξαιρετική γεύση του ψαριού σε αυτές τις συνταγές θα σας ενθουσιάσει και θα σας εμπνεύσει να τονίσετε το ψάρι στην καθημερινή σας διατροφή. Οι μοναδικοί συνδυασμοί γεύσεων και οι υγιεινές επιλογές καθιστούν αυτές τις συνταγές ιδανικές για κάθε οικογένεια.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play