Ανακαλύψτε μαγικές συνταγές που αναβιώνουν τις γεύσεις των παιδικών χρόνων. Κείμενο: Ένα ταξίδι στο παρελθόν και στα αγαπημένα μας παιδικά πιάτα. Αυτές οι τρεις συγκεκριμένες συνταγές, παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο στην εκπομπή του MEGA Buongiorno με τη Φαίη Σκορδά.
Η χρήση ξυδιού και ντομάτας είναι που δίνουν μια ωραία οξύτητα στο κεφτεδάκι.
Κεφτεδάκια με πατάτες τηγανιτές
Υλικά:
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά σπάλα, 150 γρ. ψωμί χωριάτικο (την ψίχα), 1 τριμμένη ντομάτα, 2 σκελίδες σκόρδο, 1 λευκό κρεμμύδι, 2 αυγά, 1 κ.σ. ξύδι, 50 ml ελαιόλαδο, 1/2 ματσάκι μαϊντανός, 1 ματσάκι δυόσμος, αλάτι, πιπέρι, αλεύρι, ελαιόλαδο για το τηγάνισμα, πατάτες.
Η διαδικασία περιλαμβάνει την προετοιμασία του μείγματος, την πλάση του σε μπαλάκι και το τηγάνισμα σε χαμηλή θερμοκρασία για να ψηθούν εσωτερικά πριν αποκτήσουν την απαραίτητη τραγανότητα.
Ετοιμάζουμε τις πατάτες, τις ψήνουμε και τις προσθέτουμε στο τηγάνι για να αποκτήσουν τραγανή κρούστα.
Γιουβαρλάκια της μαμάς
Υλικά:
500 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς από σπάλα, 120 γρ. ρύζι γλασέ, 120 γρ. ξερό κρεμμύδι, 10 κλωνάρια δυόσμος, 6 κλωνάρια άνηθος, 5 κλωνάρια μαϊντανός, 1 αυγό, 1 καρότο, 1 φύλλο δάφνης, 100 ml ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.
Η διαδικασία περιλαμβάνει τη δημιουργία ζωμού και την προσθήκη των γιουβαρλάκι στο κατσαρολάκι.
Ρυζόγαλο με μέλι, κανέλα και βατόμουρα
Υλικά:
300 γρ. ρύζι γλασέ, 2 λίτρα γάλα αγελάδος, 250 ml κρέμα γάλακτος, 250 γρ. μέλι, 150 γρ. βούτυρο αγελάδος, 40 γρ. εκχύλισμα βανίλιας, ξύσμα από 1 λεμόνι, 1 κιλό βατόμουρα, αλάτι.
Το μυστικό της συνταγής είναι η προσθήκη κρέμα γάλακτος και βουτύρου, προσφέροντας μια πλούσια υφή.