Viva Mexico σε πέντε αθηναϊκά μπαρ

Από την Χρυσούλα Κυριακοπούλου

propoli
Έντονα λαμπιόνια, πολύχρωμα έπιπλα, τοτέμ, διάφορα κακτοειδή, μεγάλα σομπρέρο και ζωηρές λάτιν μελωδίες… Όχι δεν βρισκόμαστε στη Γουαδαλαχάρα ή στο Ακαπούλκο, αλλά στην Αθήνα, όπου έχουν ξεφυτρώσει πολλά στέκια με αυθεντική μεξικάνικη ατμόσφαιρα, έτοιμα να μας ταξιδέψουν στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Το φευγάτο σκηνικό συμπληρώνουν τα Mexican cocktails, που έχουν ανεβάσει στροφές σε επίπεδο εκτέλεσης, ευρηματικότητας και νοστιμιάς. Απίθανες και δροσερές Margaritas σε διάφορες εκδοχές αλλά και δυνατά, πληθωρικά Zombies σε «προχώ» ποτήρια συνδυάζονται με πικάντικα πιάτα, ενώ ανοίγοντας την όρεξη και για την πιο κλασική Paloma, και για σπάνιες ετικέτες τεκίλας ή mezcal. Τα μπαρ με μεξικάνικο χρώμα κι επιρροές αυξάνονται και βελτιώνουν συνεχώς την ποιότητά τους. Προσφέρουν κοκτέιλ που αξίζουν βραβείο, επιτυχημένα food pairings και μας ξανασυστήνουν τα αποστάγματα της αγαύης. Ιδού πέντε spots που συνδυάζουν ιδανικά το κλασικό και μοντέρνο Mexican style.

Viva Filadelfia!

Στο «Agavita» στη Νέα Φιλαδέλφεια οι μείξεις με τεκίλα παντρεύουν υλικά από την Ελλάδα και το Μεξικό. Ειδικά αυτήν την περίοδο μπορείτε να τα απολαύσετε στον πανέμορφο κήπο του, συνοδεία κλασικών μεξικάνικων συνταγών, όπως fajitas και burritos. Στην cocktail list πρωταγωνιστεί η Margarita σε πολλές εκδοχές: με βάση κάποιο φρούτο, παγωμένη ή κανονική, με καπνιστό αλάτι ή όχι. Δοκιμάστε τη frozen με φράουλα ή την αυθεντική με mix αλατιού.

Λάτιν αδέρφια

Ανεβαίνουμε στην Κηφισιά για ένα από τα πιο εμβληματικά και πρωτοπόρα μεξικάνικα στέκια, βραβευμένο από τα Αθηνόραμα Bar Awards. Το «Dos Hermanos» μας έχει μυήσει στη μεξικάνικη κουλτούρα και ειδικά φέτος, εκτός από τις ιδιαίτερες γευσιγνωσίες σε διάφορες ελκυστικές τεκίλες και τα συχνά latin parties, φρεσκάρει τη λίστα κοκτέιλ του με καινοτόμες, πικάντικες συνταγές, όπως το Los Muertos. Στην ενότητα των Margaritas, τώρα, η γκάμα είναι εντυπωσιακή. Εμείς ξεχωρίσαμε εκείνες με μάνγκο, φραγκοστάφυλο, φρούτα του πάθους και καρπούζι. Ολοκληρώστε τη λάτιν εμπειρία σας με τα σούπερ νόστιμα burritos.

Άφιξη με σομπρέρο

Μια πρόσφατη άφιξη πίσω από την Πλατεία Κλαυθμώνος είναι το «Barro Negro». Το νέο μπαρ του Στέλιου Παπαδόπουλου, του Γιώργου Καβακλή και του Θάνου Ξύκη δεν ποντάρει τόσο στην έντονη διακόσμηση όσο στην πραγματική γνωριμία με την τεκίλα. Γι’ αυτό στην κάβα του υπάρχουν πάνω από 120 διαφορετικές ετικέτες. Ο κατάλογος των κοκτέιλ πατάει πάνω σε παραδοσιακές συνταγές του Μεξικού, με ψαγμένα twists και σύγχρονες τεχνικές. Δοκιμάστε οπωσδήποτε την Paloma τους.

Tequila, it makes me happy

Τα «Amigos» σε Γλυφάδα και Νέα Σμύρνη (βραβευμένα στα Αθηνόραμα Bar Awards) σερβίρουν μία από τις καλύτερες Margaritas της πόλης. Ο Σπύρος Πανόπουλος έχει βρει την τέλεια αναλογία για να δημιουργεί γλυκές, όξινες, πικάντικες και δροσερές εκρήξεις στο στόμα. Αν όμως δεν θέλετε να ξεκινήσετε τη βραδιά σας με μια π.χ. γλυκόξινη Margarita, αλλά προτιμάτε κάτι πιο δυνατό, το signature Zombie είναι εγγύηση. Έρχεται σερβιρισμένο σε ένα τεράστιο ποτήρι-νεκροκεφαλή, περιέχοντας διαφορετικά ρούμια, φρούτα και μπαχαρικά.

Σπάνιες απολαύσεις στο Χαλάνδρι

Το δημοφιλές «Mr Peacock» δείχνει μια ιδιαίτερη αδυναμία στο Μεξικό. Γι’ αυτό έχει προσθέσει μια εμβόλιμη λίστα με μεξικάνικα κοκτέιλ και slots για να απολαύσετε σπάνιες ετικέτες τεκίλας και mezcal. Τις περισσότερες από αυτές τις έχει φέρει ο ιδιοκτήτης του χαλανδριώτικου μπαρ Χάρης Δάρρας ως αλκοολούχα λάφυρα από τα μακρινά ταξίδια του στη χώρα όπου παράγονται τα κορυφαία αποστάγματα αγαύης.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading