Ο πρώην πρόεδρος Εβο Μοράλες καταγγέλλει πολιτική δίωξη και μεροληπτική δικαιοσύνη στη Βολιβία. Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας, Εβο Μοράλες, εκφράζει σοβαρές ανησυχίες για την αμεροληψία της δικαιοσύνης στη χώρα, υποστηρίζοντας ότι είναι υποταγμένη στην κυβέρνηση του Λουίς Αρσε. Αυτές οι καταγγελίες έρχονται μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για υποθέσεις εμπορίας ανηλίκου. Καταγγέλλω στον κόσμο που με διώκει και με καταδικάζει σε χρόνο ρεκόρ, μια δικαιοσύνη μεροληπτική και υποταγμένη στην κυβέρνηση Αρσε, δήλωσε ο Μοράλες σε ανάρτησή του.
Το εν λόγω ένταλμα εκδόθηκε επειδή ο Μοράλες δεν παρέστη σε ακροαματική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε για δεύτερη φορά. Δικαστής διέταξε τη σύλληψή του με την κατηγορία της εμπορίας ανήλικης, ενώ του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα. Επιπλέον, η περιουσία του έχει παγώσει. Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 65χρονος πολιτικός φέρεται να διατηρούσε σχέση το 2015 με μια 15χρονη, με την οποία απέκτησε μία κόρη, ύστερα από συμφωνία με τους γονείς της.
Ο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας, διαψεύδει τις κατηγορίες και αναφέρει ότι έχει υποστεί πολιτική δίωξη, υποστηρίζοντας ότι η υπόθεση έχει επανεξεταστεί και αρχειοθετηθεί το 2020. Η τρέχουσα κατάσταση αποκαλύπτει τις πολιτικές αντιπαραθέσεις που διατρέχουν τη Βολιβία, ειδικά ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου.
Πηγή περιεχομένου: in.gr