Σοβαρά επεισόδια ξέσπασαν στη Βόρεια Μακεδονία, με διαδηλωτές να ζητούν δικαιοσύνη για τους 59 θανάτους σε τραγωδία κλαμπ. Στην πόλη Κότσανι, σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας, με κεντρικό σύνθημα την απαίτηση για δικαιοσύνη για τους 59 θανάτους από την πρόσφατη τραγωδία σε νυχτερινό κέντρο. Οι διαδηλωτές, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, προχώρησαν στη καταστροφή του καταστήματος ενός εκ των ιδιοκτητών του κλαμπ, ενώ επιχείρησαν να συναντηθούν με τον δήμαρχο Λιούπτσο Παπαζόφ. Ωστόσο, η αστυνομία τους απέκλεισε, οδηγώντας τους να κατευθυνθούν προς ένα δεύτερο εστιατόριο του ίδιου ιδιοκτήτη, σπάζοντας τις τζαμαρίες του.
Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν τη Δευτέρα στη Βόρεια Μακεδονία για να ζητήσουν δικαιοσύνη για τους 59 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σε πυρκαγιά στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης. Οι κάτοικοι του Κότσανι, σε κλίμα βαθιάς λύπης και οδύνης, συγκεντρώνονται από το πρωί στο πάρκο της πόλης, υπογράφοντας στο βιβλίο συλλυπητηρίων και ανάβοντας κεριά στη μνήμη των θυμάτων.
Ο πρωθυπουργός Χρίστιαν Μίτσκοσκι, προερχόμενος από το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, εξέφρασε τον θαυμασμό του για την απόφαση του παραιτηθέντα δημάρχου, αν και σημείωσε ότι δεν φέρει ευθύνη για την τραγική κατάσταση.
Η πυρκαγιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια συναυλίας με πυροτεχνήματα εντός του κλαμπ, με περίπου 1.500 άτομα παρόντα, οδηγώντας σε πανικό καθώς οι φλόγες εξαπλώθηκαν. Εκατοντάδες άτομα προσπαθούσαν να φύγουν από τη μοναδική έξοδο του μη αδειοδοτημένου χώρου, ενώ μπουλντόζες έσκαβαν νέους τάφους στο τοπικό νεκροταφείο τη Δευτέρα. Επίσης, συγκεντρώθηκαν πολίτες έξω από το νοσοκομείο για να προσφέρουν δείγματα DNA για την ταυτοποίηση των θυμάτων.
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι η άδεια λειτουργίας του νυχτερινού κέντρου Pulse αποκτήθηκε παράνομα και ότι ο χώρος δεν διέθετε ούτε πυροσβεστήρες ούτε εξόδους κινδύνου.
Βίντεο:
Πηγή περιεχομένου: in.gr