Η Ζιζέλ Πελικό ετοιμάζει τα απομνημονεύματά της ενώ η ιστορία της προετοιμάζεται για τηλεοπτική μεταφορά. Η Ζιζέλ Πελικό, μια σημαντική μορφή του παγκόσμιου φεμινιστικού κινήματος λόγω της αδιάλλακτης στάσης της στη διάρκεια της δίκης του πρώην συζύγου της για τον βιασμό της, προετοιμάζεται να κυκλοφορήσει τα απομνημονεύματά της την επόμενη χρονιά. Το βιβλίο της, Ύμνος στη Ζωή, θα εκδοθεί σε 20 γλώσσες στις 27 Ιανουαρίου 2026, όπως ανακοίνωσε ο βρετανός εκδότης Bodley Head.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Paris Match, το δίκτυο HBO έχει δείξει ενδιαφέρον για την τηλεοπτική μεταφορά της δραματικής της ιστορίας, η οποία αποκαλύπτει την ακέραιη στάση της απέναντι στην έμφυλη βία και την ενδοοικογενειακή κακοποίηση. Η πλατφόρμα streaming του HBO έχει ήδη συναντηθεί με τη Ζιζέλ Πελικό, ενώ αν επιτευχθεί συμφωνία, η παραγωγή θα προβάλλεται από το δίκτυο Warner Bros. Discovery.
Όπως αναφέρει η Le Figaro, το HBO και η πλατφόρμα Max έχουν εμπλακεί σε έναν σφοδρό ανταγωνισμό με το Netflix για τα δικαιώματα μεταφοράς του βιβλίου της Πελικό. Η μορφή και η ημερομηνία κυκλοφορίας της παραγωγής παραμένουν ακόμη άγνωστες, ενώ οι πιθανές εκδοχές περιλαμβάνουν ντοκιμαντέρ ή σειρά μυθοπλασίας.
Αυτή την περίοδο, συνεργεία γυρισμάτων έχουν ήδη εγκατασταθεί στο Île de Ré, όπου κατοικεί η Πελικό από το τέλος της δίκης του συζύγου της, γεγονός που υποδηλώνει τη δυνατότητα συμφωνίας για την παραγωγή ντοκιμαντέρ.
Η Πελικό εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για τη στήριξη που έλαβε κατά τη διάρκεια της δίκης και δήλωσε ότι επιθυμεί να αφηγηθεί την ιστορία της με τα δικά της λόγια. «Μέσα από αυτό το βιβλίο, ελπίζω να μεταφέρω ένα μήνυμα δύναμης και θάρρους σε όλους εκείνους που υποβάλλονται σε δύσκολες δοκιμασίες», ανέφερε σε δελτίο τύπου.
Η Ζιζέλ Πελικό, 72 ετών, αναγνωρίστηκε διεθνώς πέρυσι για το θάρρος της κατά τη διάρκεια της δίκης του πρώην συζύγου της, Ντομινίκ Πελικό, ο οποίος καταδικάστηκε σε 20 χρόνια κάθειρξης. Η περίπτωση της πυροδότησε σημαντικές συζητήσεις σχετικά με την κουλτούρα του βιασμού, καθιστώντας την σύμβολο στον αγώνα κατά της σεξουαλικής βίας.
Η κόρη της, Καρολίν Νταριάν, έχει επίσης δημοσιεύσει τα δικά της απομνημονεύματα και σχεδιάζει να εκδώσει ένα βιβλίο για τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης, μετά τις καταγγελίες που έχει υποβάλει κατά του πατέρα της.
Πηγή περιεχομένου: in.gr