Ζούμε σε προσομοίωση; Επιστήμονας υποστηρίζει ότι το σύμπαν λειτουργεί ως υπολογιστής

Ζούμε σε προσομοίωση; Επιστήμονας υποστηρίζει ότι το σύμπαν λειτουργεί ως υπολογιστής

Ανακαλύψτε πώς η βαρύτητα μπορεί να αποτελεί ένδειξη κοσμικής προσομοίωσης σύμφωνα με τον Δρ. Melvin Vopson. Σύμφωνα με τον Δρ. Melvin Vopson, αναπληρωτή καθηγητή φυσικής στο Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ, η θεωρία ότι ζούμε σε προσομοίωση μπορεί να μην είναι απλώς επιστημονική φαντασία. Ο Vopson προτείνει ότι το σύμπαν λειτουργεί σαν ένας γιγάντιος υπολογιστής, με τη βαρύτητα να χρησιμεύει ως μηχανισμός συμπίεσης δεδομένων. Η ίδια η έλξη που μας κρατά στη Γη μπορεί να υποδεικνύει ότι είμαστε μέρος μιας κοσμικής προσομοίωσης.

Στην πρόσφατη μελέτη του, ο Vopson αναλύει πώς η βαρύτητα συμβάλλει στην οργάνωση και τη μείωση των πληροφοριών. Ο καθηγητής υποστηρίζει ότι η βαρύτητα δεν είναι απλώς μια φυσική δύναμη, αλλά ένα εργαλείο για την οργάνωση δεδομένων σε ένα ψηφιακό περιβάλλον. Ο Vopson ενσωματώνει έννοιες όπως η εντροπία πληροφορίας και εξετάζει τη μάζα και την ενέργεια της πληροφορίας, αναφέροντας ότι κάθε στοιχειώδες σωματίδιο περιέχει πληροφορίες με τον ίδιο τρόπο που το DNA μεταφέρει γενετικές οδηγίες.

Η θεωρία της προσομοίωσης κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, με προσωπικότητες όπως ο Έλον Μασκ να υποστηρίζουν ότι οι πιθανότητες να είμαστε μέρος ενός προγραμματισμένου σύμπαντος είναι μεγαλύτερες από αυτές να είναι αυθεντικό. Ο Vopson προσπαθεί να τεκμηριώσει επιστημονικά αυτές τις ιδέες, προτείνοντας έναν νέο φυσικό νόμο για την πληροφορία.

Αυτή η εργασία ανοίγει νέα θέματα προς συζήτηση σχετικά με τη φύση της πραγματικότητας. Είναι πιθανό ο κόσμος γύρω μας να είναι αποτέλεσμα υπολογιστικών διαδικασιών; Και αν ναι, θα πρέπει να επανακαθορίσουμε τις βασικές έννοιες της φυσικής και της ύπαρξης;

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play