Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο: Μια γευστική και γρήγορη επιλογή

Ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο: Μια γευστική και γρήγορη επιλογή

Ανακαλύψτε τη γρήγορη συνταγή για ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο, ιδανική για βραδιές με περιορισμένο χρόνο. Κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε την εξής σκηνή: επιστρέφετε σπίτι από τη δουλειά, νιώθετε πεινασμένοι και κουρασμένοι, και δεν έχετε διάθεση να περάσετε πάνω από μισή ώρα στην κουζίνα. Τι μπορείτε να κάνετε; Φυσικά, να ετοιμάσετε μακαρόνια! Ωστόσο, αυτή τη φορά, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε μια διαφορετική συνταγή που θα ανανεώσει τη γευστική σας εμπειρία. Η σάλτσα από αβοκάντο έχει γίνει βασικό στοιχείο στις ελληνικές κουζίνες, προσφέροντας νέες γευστικές προτάσεις.

Αυτή η συνταγή περιλαμβάνει ζυμαρικά με σάλτσα αβοκάντο, συνδυάζοντας γεύση και ευκολία. Αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για όσους έχουν βαρεθεί τις κλασικές συνταγές. Μην χάσετε την ευκαιρία να αναδείξετε το αβοκάντο και σε μια συνταγή ζυμαρικών, ειδικά αν αναζητάτε κάτι διαφορετικό.

Τα υλικά:

– 500 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας

– 1-2 σκελίδες σκόρδο

– ½ φλιτζάνι φρέσκος δυόσμος, τα φύλλα

– 2-3 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

– 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο (μπορεί να χρειαστεί λίγο παραπάνω)

– 2 ώριμα αβοκάντο

– 2 κουταλιές σούπας από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά

– αλάτι

– φρεσκοτριμμένο πιπέρι

– 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη

Η διαδικασία:

Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εν τω μεταξύ, χτυπήστε στο μπλέντερ το σκόρδο και τον δυόσμο μέχρι να ψιλοκοπούν. Προσθέστε τον χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, τα αβοκάντο, και τις 2 κουταλιές σούπας από το νερό των ζυμαρικών, και χτυπήστε τα μέχρι να αποκτήσετε ένα κρεμώδες μείγμα. Αν χρειάζεται, προσθέστε επιπλέον ελαιόλαδο για να το αραιώσετε. Αλατοπιπερώστε κατά βούληση.

Σουρώστε τα μακαρόνια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα μαζί με το μείγμα αβοκάντο και την ψιλοκομμένη πιπεριά. Θερμάνετε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να αναμειχθούν όλα τα υλικά.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play