Αποχώρησαν τα μέλη του Ρουβίκωνα από τη Φιλοσοφική

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα από την Κοσμητεία, τα μέλη του Ρουβίκωνα αποχώρησαν τον χώρο 516 τον οποίο είχαν καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών.

«Η πανεπιστημιακή κοινότητα, προασπίζεται την ακαδημαϊκή ελευθερία, την αξιοπρέπεια της και την απρόσκοπτη λειτουργία της» σημειώνεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε και η οποία συνοδεύεται από φωτογραφία όπου απεικονίζεται ο χώρος όπου βρισκόταν τις τελευταίες ημέρες τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας.

Θυμίζουμε ότι χθες Τρίτη, οι Πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος ζήτησαν την αποχώρηση του Ρουβίκωνα από το γραφείο της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ.

«Οι Πρυτανικές Αρχές του ΕΚΠΑ καταδικάζουν τις καταλήψεις πανεπιστημιακών χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις και απαιτούν από την εξωπανεπιστημιακή οργάνωση του «Ρουβίκωνα» να αποχωρήσει από το γραφείο που έχει καταλάβει στη Φιλοσοφική Σχολή» ανέφερε η ανακοίνωση που πρόσθετε πως «η καθημερινή εκπαίδευση και εργασία χιλιάδων φοιτητών προπτυχιακών και μεταπτυχιακών μόνιμων εργαζομένων και συμβασιούχων καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού του Πανεπιστήμιου μας πρέπει να γίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στην ακαδημαϊκή δεοντολογία, μακριά από εξωτερικές παρεμβάσεις».