φωτογραφία αρχείου

Δύο χρονιά φυλακή σε στέλεχος της Χρυσής Αυγής για επίθεση με μαχαίρι σε Αφγανό

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή καταδικάστηκε -ερήμην- η πρώην υποψήφια της Χρυσής Αυγής, η γνωστή και μη… εξαιρετέα, Θέμις Σκορδλελη, και δύο ακόμα άτομα για το μαχαίρωμα Αφγανού υπηκόου το Σεπτέμβριο του 2011 στον Άγιο Παντελεήμονα, σε βάρος του οποίου είχε στραφεί ολόκληρο τάγμα εφόδου.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας έκρινε ένοχη σε δεύτερο βαθμό την Θ. Σκορδέλη για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη, ενώ για φυσική αυτουργία καταδικάστηκαν οι Ιωάννης Λουκιανός και Γεώργιος Μαρκουλάκης. Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο και μέσω των συνηγόρων τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Τι υποστήριξε το θύμα

Το θύμα στην κατάθεση του υποστήριξε πως ήταν με δύο φίλους τους στο δρόμο όταν ξαφνικά πλησίασαν 15 άτομα, ανάμεσά τους μια γυναίκα και δύο άντρες. «Η γυναίκα αφού μας είπε να φύγουμε, είπε στους δύο άντρες που ήταν μπροστά να μας χτυπήσουν. Άρχισαν με μπουνιές και τρέξαμε προς το σπίτι.

,Οι άλλοι μπήκαν στην πολυκατοικία, αλλά εγώ δεν πρόλαβα. Άργησε η πόρτα να κλείσει και μπήκε κάποιος μαζί με εμένα. Μετά 3–4 άτομα άρχισαν να με χτυπούν πάρα πολύ άσχημα» .

Τόνισε μάλιστα πως το μαχαίρι τον χτύπησε πάρα πολύ κοντά στην καρδιά.

Και ο εισαγγελέας καταδικαστικός

Καταδικαστικός σε βάρος τους ήταν και ο εισαγγελέας της έδρας που ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων, αναφέροντας πως «η χρήση του μαχαιριού προκάλεσε χτυπήματα, με στόχο να πλήξουν καίρια το σώμα του παθόντος, δηλαδή να προκαλέσουν βαριά σωματική βλάβη. Άλλωστε, οι κατηγορούμενοι που προχώρησαν στην πράξη τους μετά από προτροπή της κατηγορούμενης, αναγνωρίστηκαν από το θύμα».

Πρωτόδικα, η Θέμιδα Σκορδέλη είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή για ηθική αυτουργία σε επικίνδυνη σωματική βλάβη. Ποινή φυλάκισης τριών ετών με αναστολή είχε επιβληθεί και στους άλλους δύο κατηγορουμένους, ενώ σε κανέναν από τους καταδικασθέντες δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά.