Λίμνη Σκήτης: Ένας ταμιευτήρας που έγινε τουριστικός πόλος έλξης

Λίμνη Σκήτης: Ένας ταμιευτήρας που έγινε τουριστικός πόλος έλξης

Η περιοχή της Αγιάς στη Λάρισα και ιδιαίτερα η ημιορεινή περιοχή με το φημισμένο χωριό Σκήτη, αποτελούν σημείο αναφοράς για πολλούς επισκέπτες που εξερευνούν τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά του νομού.

Η Σκήτη είναι χτισμένη στις πλαγιές του Μαυροβουνίου σε υψόμετρο 350 μέτρων και έχει αναπτυχθεί τουριστικά γιατί συνδυάζει βουνό και θάλασσα. Στο Μαυροβούνι και στο δάσος του κυριαρχούν πολλών ειδών δέντρα και ζώα, ενώ η θάλασσα που βρίσκεται στη περιοχή του Αγιόκαμπου απέχει μόλις επτά χιλιόμετρα.

Ξεχωριστό όμως ενδιαφέρον για κάθε επισκέπτη έχει μια ιδιαίτερη λίμνη στην περιοχή της Σκήτης η οποία έχει κάτι “μαγικό”. Έχει έκταση 200 στρέμματα και βάθος από 2 έως 7 μέτρα. Η εικόνα της, όταν κάποιος την επισκεφτεί, μοιάζει σαν να είναι βγαλμένη από κινηματογραφική ταινία. Το εντυπωσιακό γεγονός είναι ότι η λίμνη δεν υπήρξε ως φυσικό φαινόμενο, αλλά ήταν αποτέλεσμα ανθρώπινης παρέμβασης πριν από κάποια χρόνια από την τότε Νομαρχία, η οποία κατασκεύασε έναν ταμιευτήρα νερού για την άρδευση της καλλιεργήσιμης γης.

Η λίμνη της Σκήτης δεν ικανοποίησε τελικά μόνο τον πρακτικό λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε, δηλαδή το πότισμα της γης, καθώς αποτελεί εδώ και αρκετά χρόνια έναν ξεχωριστό πόλο έλξης για κάθε φυσιολάτρη. Οι κορμοί των δέντρων που βρίσκονται μέσα στο νερό δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο και οι εικόνες είναι συναρπαστικές στο νέο περιβαλλοντικό γεγονός.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας σημείωσε ότι στο σημείο υπήρχε ένα φυσικό πλάτωμα όπου και μεταφέρθηκαν ορισμένες πηγές για την κατασκευή της λίμνης. Το νερό της είναι κυρίως βρόχινο, ενώ η ενίσχυση του γίνεται από τις πηγές που υπάρχουν.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading

Play