Σήμερα ανακοινώνονται οι βάσεις για ΑΕΙ και ΤΕΙ

Παρά το γεγονός ότι αρχικά ανακοινώθηκε ότι οι βάσεις εισαγωγής σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, θα γίνουν γνωστές αύριο, εν τούτοις αιφνιδιαστικά από το υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε να δοθούν τελικά σήμερα μετά τις 5 το απόγευμα.

Πολύ σύντομα λοιπόν αναμένεται η ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ ενώ σήμερα λήγει και η αγωνία για χιλιάδες νέους και νέες που έδωσαν πανελλαδικές εξετάσεις τον Ιούνιο που μας πέρασε.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι σπουδαστές μπορούν να δουν τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα results.it.minedu.gov.gr.

Να σημειωθεί επιπλέον ότι.:

-Στο 1ο επιστημονικό πεδίο, των Ανθρωπιστικών Σπουδών (Νομικές, Ψυχολογίες), αναμένεται να καταγραφεί σταθερότητα και μικρή άνοδος στα περιζήτητα τμήματα του πεδίου. Ωστόσο δεν αναμένεται οι βάσεις να ανέβουν περισσότερο από 100 μόρια, με εξαίρεση τα Παιδαγωγικά που θα ανέβουν εκατοντάδες μόρια πανελλαδικά.

– Στο 2ο επιστημονικό πεδίο, των Θετικών Επιστημών (Πολυτεχνεία, Φυσικομαθηματικές), αναμένεται γενική πτώση βάσεων. Στις σχολές υψηλής ζήτησης του κέντρου βέβαια αναμένεται μικρότερη πτώση.

– Στο 3ο επιστημονικό πεδίο, των Επιστημών Υγείας (Ιατρικές Σχολές) αναμένεται επίσης πτώση βάσεων. Μάλιστα εκτιμάται ότι εφέτος στην Ιατρική Αθήνας είναι πολύ πιθανό η βάση εισαγωγής να είναι λίγο κάτω από τα 19.000 μόρια.

– Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής, αναμένεται σταθερότητα βάσεων και μικρή άνοδος σε κάποιες σχολές.

Τέλος, οι βάσεις εισαγωγής στις Στρατιωτικές Πυροσβεστικές και Αστυνομικές Σχολές σε όλα τα πεδία θα κυμανθούν στα ίδια σχεδόν επίπεδα με τα περυσινά.