Οι συνάδελφοί του κατηγορούν τον Σακελλαρίου ότι «φυγομαχεί»

«Βολές» από τους συναδέλφους του δέχεται ο παραιτηθείς πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαος Σακελλαρίου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του ΣτΕ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη (17/5), επισημαίνει ότι «συνεπές στις πάγιες θέσεις του, καταδικάζει κάθε απόπειρα επηρεασμού των δικαστών του και δη σε εκκρεμείς υποθέσεις, ακόμα και αν προέρχεται από τον πρόεδρό του».

Αιχμές κατά του Νικόλαου Σακελλαρίου από τα μέλη του ΣτΕ

Παράλληλα, η Ένωση αναφέρει ότι «οι δικαστικοί λειτουργοί του Συμβουλίου της Επικρατείας παραμένουν ενωμένοι και προσηλωμένοι στο έργο της απονομής της Δικαιοσύνης, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις των καιρών με ανεξάρτητο φρόνημα, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα το Σύνταγμα και το νόμο» και προσθέτουν: «Δεν παραιτούνται, δεν φυγομαχούν».

Να σημειωθεί ότι την ανακοίνωση της Ένωσης δεν υπογράφουν ο πρόεδρός της, Ευθύμιος Αντωνόπουλος, και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, Μιχάλης Πικραμμένος, καθώς συμμετέχουν στη σύνθεση του ΣτΕ που εξετάζει τις υποθέσεις του ασφαλιστικού νόμου.

Στην… αντεπίθεση ο Σταύρος Κοντονής

Mε αφορμή την ανακοίνωση  του συνδικαλιστικού οργάνου των συμβούλων της Επικρατείας, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων .Σταύρος Κοντονής προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή ανακοίνωση του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας αποτελεί ηχηρή απάντηση στη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, οι οποίοι προσπάθησαν χθες, μέσω της παραίτησης του κ. Νικολάου Σακελλαρίου από τη θέση του Προέδρου του ΣτΕ, να δημιουργήσουν κλίμα εις βάρος της Κυβέρνησης. Αν θέλουν ας τη μελετήσουν, για να μην εκτεθούν για άλλη μια φορά».