Στην αντεπίθεση ο Αμβρόσιος, απαντά στο «σκάσε πια» και στον Ιερώνυμο

Μετά την έντονη κριτική που δέχτηκε την περασμένη εβδομάδα, για το κείμενό του για τις πυρκαγιές στην Αττική, ο Αμβρόσιος θέλησε να απαντήσει στους επικριτές του.

Στη νέα ανάρτησή του, κάνει ιδιαίτερη μνεία στο «σκάσε πια» που του είχε απαντήσει ο πατήρ Νεόφυτος, ενώ αφήνει αιχμές ακόμη και κατά του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο οποίος του είχε απαντήσει ότι «ο Θεός είναι αγάπη, όχι τιμωρός».

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, υποστηρίζοντας ότι οι φονικές πυρκαγιές οφείλονταν στο γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, είναι άθεος!

Τι αναφέρει ο Αμβρόσιος για την κριτική που δέχτηκε:

«Η ανάρτησή μας της 24ης Ιουλίου τάραξε τα πνεύματα! Πολλοί ικανοποιήθησαν και ακόμη περισσότεροι σκανδαλίσθησαν! Ακόμη και ένας Διάκονος ύψωσε την φωνήν του για να μας… συνετίσει με τον απρεπή λόγο του, το γνωστό “ΣΚΑΣΕ ΠΙΑ, Αμβρόσιε”!

Μεταξύ πολλών άλλων και αρκετοί Αρχιερείς εν Χριστώ Αδελφοί μας έσπευσαν να μας διορθώσουν! Να μας ανακαλέσουν στην τάξη! Κορυφαίος μεταξύ αυτών ένας πολύ νέος κατά την χειροτονία Αρχιερεύς, χειροτονήθηκε μόλις τον Ιούνιον του 2014, μας προσέβαλε, και μάλιστα με περισσή αναίδεια, γράφοντας και λέγοντας, ότι ο Καλαβρύτων “τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει αμνησία”!

Η στάση όλων αυτών έχει δημιουργήσει και ένα κύμα αντιδράσεων.

Εμείς σήμερα σαν απάντηση σ’ όλα αυτά τα φαινόμενα σας παρουσιάζουμε δύο δημοσιεύματα-φωνές απελπισίας.

ΠΡΩΤΟΝ: Ένα δημοσιεύμα της 5ης Ιουλίου μέ τίτλο: «Η σιωπή αυτή της μάνας Εκκλησίας πονάει»! Το αφιερώνω στους λαλίστατους εν Χριστώ Αδελφούς μου, οι οποίοι έσπευσαν να με ευτελίσουν δημοσίως, αντιτάσσοντας το γνωστό “ο Θεός είναι αγάπη! Δεν είναι τιμωρός”. Τους καταγγέλλει, ότι οι Αρχιερείς σήμερα ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ με τον Θεό! “….αγαπήσαμε περισσότερο την δόξα των ανθρώπων παρά την αλήθεια και την δόξα του Θεού”!!!!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Ένα δημοσίευμα-ερωτηματολόγιο με τίτλο “απαντήστε μας κ. Άνθιμε”, το οποίον αφιερώνουμε στον Σεβασμιώτατο Άλεξανδρουπόλεως, στον οποίο άλλωστε και απευθύνεται!

Αυτά μόνο και μόνο για να ακούγεται και η άλλη άποψη.

Από τη θέση αυτή απευθύνουμε τις ευχαριστίες μας προς τους συντάκτες των παραπάνω αναφερομένων κειμένων, οι οποίοι μας είναι άγνωστα πρόσωπα».