Συνάντηση Αντ. Διαματάρη με τον Ρίτσαρντ Τζάκσον

«Ιδιαίτερα χρήσιμη και εποικοδομητική» χαρακτήρισε ο υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα Απόδημου Ελληνισμού, Αντώνης Διαματάρης τη συνάντησή του με τον Ρίτσαρντ Τζάκσον (Richard L. Jackson), πρόεδρο του Ελληνο-Αμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος του Κολλεγίου Αθηνών, όπως είναι επίσης γνωστό.

Ο Ρίτσαρντ Τζάκσον, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του υφυπουργού, αναφέρθηκε αρχικά στην ιστορική διαδρομή του Κολλεγίου Αθηνών αλλά και τους εκπαιδευτικούς του στόχους, με εφαρμογή ενός εκπαιδευτικού προγράμματος, που αποσκοπεί όχι απλώς στην προσφορά γνώσεων, αλλά πολύπλευρης, ολοκληρωμένης παιδείας, συμβάλλοντας στη διάπλαση νέων ανθρώπων με ολοκληρωμένη προσωπικότητα και ενεργών πολιτών με κοινωνική συναίσθηση ευθύνης. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, τελευταία το Κολλέγιο έχει ξεκινήσει μια νέα πορεία ενίσχυσης και διεύρυνσης επαφών και συνεργασίας με κορυφαία εκπαιδευτικά ιδρύματα του Απόδημου Ελληνισμού.

Ο κ. Διαματάρης, από την πλευρά του, εξήρε το σημαντικό εκπαιδευτικό έργο του Κολλεγίου, από το οποίο έχουν αποφοιτήσει σημαντικές προσωπικότητες της ελληνικής κοινωνίας, όπως σημείωσε.

Κατά τη συνάντηση, όπως γίνεται γνωστό από την ίδια ανακοίνωση, συζητήθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας του υπουργείου Εξωτερικών με το Κολλέγιο για επιμόρφωση εκπαιδευτικών του Απόδημου Ελληνισμού με σκοπό την ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών από τους εκπαιδευτικούς και τη διεύθυνση του Κολλεγίου Αθηνών, καθώς και θερινά ακαδημαϊκά και πολιτιστικά πιλοτικά προγράμματα για Έλληνες μαθητές του εξωτερικού.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, προτάθηκε να καθιερωθεί το Κολλέγιο Αθηνών ως χώρος έκφρασης και έμπνευσης που δίνει το βήμα σε διακεκριμένες προσωπικότητες του ακαδημαϊκού, επιστημονικού, καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου του Απόδημου Ελληνισμού.

Από το Κολλέγιο Αθηνών ήταν επίσης παρόντες η Αλεξάνδρα Αϊβαλιώτη, διευθύντρια επικοινωνίας και η Μαίρη- Ειρήνη Τριανταφύλλου, εκτελεστική διευθύντρια ανάπτυξης (Executive Director of Development).

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.