«Τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τελείωσαν»

Μηνύματα τόσο προς την κυβέρνηση και τους βουλευτές των κομμάτων, όσο και προς τον ελληνικό λαό στέλνουν οι Παμμακεδονικές Ενώσεις και η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, που είχαν διοργανώσει τα δύο μεγάλα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία.

Μεταξύ άλλων, τονίζουν ότι «τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία τελείωσαν», καθώς «ο ελληνικός λαός έχει δώσει τις εντολές του», προειδοποιούν τους κυβερνώντες να μην κλείσουν τα αυτιά τους στις φωνές των Ελλήνων πολιτών και, εφόσον επιμείνουν, να προχωρήσουν σε δημοψήφισμα, ενώ προαναγγέλλουν και νέες πρωτοβουλίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τα δυο συλλαλητήρια που έγιναν με σκοπό την αποτροπή παραχώρησης εκ μέρους της κυβέρνησης του ονόματος της Μακεδονίας στη σύνθετη ονομασία της γειτονικής χώρας των Σκοπίων, συγκέντρωσαν 500.000 το πρώτο, της Θεσσαλονίκης, και 1.500.000 το δεύτερο, της Αθήνας, Έλληνες πολίτες.

Τα συλλαλητήρια αυτά μετετράπησαν σε Εθνοσυνελεύσεις και εξέδωσαν ψηφίσματα του Ελληνικού Λαού, διά των οποίων δόθηκε ειδική εντολή στην κυβέρνηση.

Τα ψηφίσματα αυτά, που επιδόθηκαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, απαγόρευσαν την παραχώρηση του ονόματος επ’ ουδενί όρω.

Έκτοτε η κυβέρνηση στερείται της οποιασδήποτε εντολής για διαπραγμάτευση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Οποιαδήποτε άλλη διαδήλωση ή συλλαλητήριο διοργανώθηκε ή μέλει να διοργανωθεί, από μεμονωμένα άτομα ή ομάδες, ουδεμία σχέση έχει με το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας, για το οποίο ο Ελληνικός Λαός έχει δώσει τις εντολές του, κατά τα προειρηθέντα.

Τα συλλαλητήρια για την προστασία της Μακεδονίας μας και της πατρίδας μας τελείωσαν και μένει το οριστικό κλείσιμο της υπόθεσης σηματοδοτώντας τη μεγάλη νίκη του Λαού επί της “βουλής των άβουλων”.

Οι Παμμακεδονικές Ενώσεις, στη συνέχεια των συλλαλητηρίων – Λαϊκών Εθνοσυνελεύσεων, επέδωσαν εξώδικα σε όλους τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και τους Υπουργούς Εξωτερικών, Άμυνας και τον Πρωθυπουργό, για να πράξουν τα νόμιμα.

Αν εμμένει ο υπουργός εξωτερικών και η κυβέρνηση, στην οποία συμμετέχει, στην συνέχιση της διαπραγμάτευσης με κατάληξη προσωπική τους, η οποία είναι (όπως και σήμερα διαπιστώνουμε καθώς συνεχίζουν να παραχωρούν το όνομα της Μακεδονίας), προφανώς, αντίθετη προς την εντολή που τους επιδόθηκε από την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων, οφείλουν να προβούν ανυπερθέτως σε δημοψήφισμα.

Άλλως στερούνται, οι ως άνω, της οποιασδήποτε εξουσίας απόπειρας δέσμευσης της Ελλάδας, ενάντια στη βούληση του Ελληνικού Λαού.

Οι Παμμακεδονικές Ενωσεις και η Επιτροπή Αγώνα, καλούν σύσσωμο τον Ελληνικό Λαό να βρίσκεται σε εγρήγορση υπεράσπισης της πατρίδας.

Διαβεβαιώνουμε τον Ελληνικό Λαό ότι συνεχίζουμε στις επάλξεις υπεράσπισης της Ελλάδας με εγρήγορση και θα αναλάβουμε πρωτοβουλίες άμεσα».