Εισαγγελική έρευνα για την αιματηρή συμπλοκή του Κορυδαλλού

Διπλή έρευνα για τη χθεσινή συμπλοκή με τον ένα νεκρό και τους επτά τραυματίες στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού διατάχθηκε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

propoli

Την παράλληλη έρευνα διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, ώστε να διερευνηθούν πλήρως οι συνθήκες που οδήγησαν στο μακελειό.

Σύμφωνα με την παραγγελία, θα εξεταστεί εάν οι μετέχοντες στη συμπλοκή είχαν κάνει χρήση ναρκωτικών, ενώ έχει δοθεί εντολή να ερευνηθούν όλες οι διαδικασίες για τη μεταγωγή των κρατουμένων στο Ψυχιατρείο, υπό ποιες προϋποθέσεις μετήχθησαν, γιατί και ποιος γιατρός τους παρακολουθούσε. Αν δηλαδή ήταν ιδιώτης ή γιατρός του Δημοσίου.

Επίσης διερευνώνται και όλα τα επισκεπτήρια των κρατουμένων στο ψυχιατρείο το τελευταίο διάστημα.

Τις παραγγελίες της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου, ο οποίος επεσήμανε τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για βελτίωση των φυλακών και των συνθηκών κράτησης των κρατουμένων.

Ο κ. Καλογήρου αναφέρθηκε στις προσπάθειες να αντιμετωπιστούν και ποινικά οι δράσεις συμμοριών στις φυλακές, αναφέροντας την πρόσφατη δίωξη για εκτεταμένη εγκληματική δράση κρατουμένων μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Loading