Έρχονται νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία

Έρχονται νέα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία στις 6 Ιουνίου, όπως ανακοίνωσε η επιτροπή αγώνα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

propoli

Τις επόμενες ημέρες η οργανωτική επιτροπή, σε συνεργασία με τις Παμμακεδονικές Ενώσεις, θα ανακοινώσει τις πόλεις όπου θα πραγματοποιηθούν τα συλλαλητήρια εκτός Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

«Όχι στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας»

Ως ώρα έναρξής τους έχει οριστεί η 19.30 και ο λόγος της κινητοποίησης έχει να κάνει με τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαπραγμάτευση Αθήνας-Σκοπίων. Για το λόγο αυτόν, τα μέλη της επιτροπής αγώνα θα έχουν σειρά επαφών με εκπροσώπους αυτοδιοικήσεων που έχουν ζητήσει «να στηρίξουν έμπρακτα τον αγώνα των Ελλήνων πολιτών ενάντια στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας».

«Καμία ονομασία δεν θα περιλαμβάνει τον όρο “Μακεδονία””»

«Μέσω των συγκεντρώσεων αυτών η Επιτροπή Αγώνα θα επιδιώξει να υπενθυμίσει στο πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι ο ελληνικός λαός έχει πάρει τις αποφάσεις του σχετικά με το όνομα της Μακεδονίας και απαιτεί την εφαρμογή τους» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και «ξεκαθαρίζει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι καμία ονομασία που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την ελληνική πλευρά».

Loading