Έρχονται τσουχτερά πρόστιμα για όσους δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ

Πρόστιμα που αγγίζουν ακόμη και τα 150 ευρώ θα κληθούν να πληρώσουν ιδιοκτήτες ΙΧ που δεν φρόντισαν να περάσουν εγκαίρως το όχημα τους από ΚΤΕΟ.

propoli

Η προθεσμία που έχει δοθεί από το κράτος προκειμένου να ακολουθηθεί η συγκεκριμένη διαδικασία, εκπνέει στο τέλος του μήνα, ενώ από την πρώτη ημέρα του Οκτώβρη ενεργοποιείται ο νόμος 4530/2018 ο οποίος προβλέπει τσουχτερά πρόστιμα στους παραβάτες. Επίσης απλοποιείται και η διαδικασία εντοπισμού όσων δεν έχουν περάσει από έλεγχο το αυτοκίνητο ή την μοτοσικλέτα τους.

Να σημειωθεί ότι με την εφαρμογή του νέου νόμου, εάν κάποιο όχημα δεν έχει περάσει από τεχνικό έλεγχο, τότε θα επιβαρυνθεί με το σύνηθες πρόστιμο που επιβάλλεται στα επιβατικά αυτοκίνητα, το οποίο για τον πρώτο μήνα καθυστέρησης είναι 16 ευρώ, για τους επόμενους έξι μήνες είναι 33 ευρώ, ενώ για πάνω από έξι μήνες αγγίζει τα 65 ευρώ.

Επίσης τα οχήματα που θα εντοπιστούν ηλεκτρονικά να μην έχουν περάσει ΚΤΕΟ, θα επιβαρυνθούν με νέο πρόστιμο ύψους 150 ευρώ, που θα καταχωρηθεί απευθείας στην καρτέλα του παραβάτη στο Taxis.

Loading