Έφθασαν στην Ελλάδα αμερικάνικα ελικόπτερα

Έφθασαν στην Ελλάδα -προερχόμενα από τις ΗΠΑ- τα 70 ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior και 1 μεταφορικό ελικόπτερο CH – 47 Chinook, στο πλαίσιο υλοποίησης των υπογραφεισών διακρατικών συμφωνιών για την παραχώρησή τους.

propoli

Η εκφόρτωσή τους πραγματοποιήθηκε στο λιμάνι του Βόλου και τη διαδικασία παρακολούθησε ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Γεώργιος Καμπάς.

Στη συνέχεια, τα ελικόπτερα πέταξαν με μικτά πληρώματα αποτελούμενα από Έλληνες και Αμερικανούς χειριστές για την έδρα της 1ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού στο Στεφανοβίκειο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινά άμεσα η εκπαίδευση των πληρωμάτων τους.  «Το ανωτέρω υλικό έχει κριθεί άμεσα επιχειρησιακό και αναμένεται σύντομα η πλήρης αξιοποίησή του», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Τα ελικόπτερα αναγνώρισης OH-58D Kiowa Warrior ενισχύουν περαιτέρω τις επιχειρησιακές δυνατότητες της Αεροπορίας Στρατού και είναι ικανά να ενεργήσουν σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας.

Η επίσημη τελετή ένταξης τους στην Αεροπορία Στρατού τοποθετείται περί τα μέσα Ιουνίου.  Τον αρχηγό ΓΕΣ συνόδευε ο διευθυντής της Αεροπορίας Στρατού, υποστράτηγος Χρήστος Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Loading