Την ερχόμενη εβδομάδα «κληρώνει» για τους αεροπαγίτες

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα κληθούν ενώπιον της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής οι δέκα αρεοπαγίτες προκειμένου να καλυφθούν οι τρεις κενές θέσεις των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου.

propoli

Οι δέκα αρεοπαγίτες είναι οι Ιωσήφ Τσαλαγανίδης, Γεώργιος Κοντός, Ασπασία Μαγιάκου, Ειρήνη Καλού, Αρτεμισία Παναγιώτου, Αλτάνα Κοκκοβού, Γεώργιος Αναστασάκος, Ιωάννης Μαγγίνας, Δήμητρα Κοκοτίνη και Διονυσία Μπιτζούνη.

Υπενθυμίζεται, ότι για την κάλυψη της θέσης του προέδρου του ΣτΕ έχουν προταθεί από τη διάσκεψη των προέδρων της Βουλής οι αντιπρόεδροι Αικατερίνη Σακελλαρόπουλου, Αθανάσιος Ράντος και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου.

Εκτός παρέμειναν οι αντιπρόεδροι Μαίρη Σαρπ, Μαρία Καραμανώφ και Ιωάννης Γράβαρης.

Τι γίνεται με το Συμβούλιο της Επικρατείας

Παράλληλα, η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής, «άναψε το πράσινο φως» για τους συμβούλους Επικρατείας Δημήτριο Σκαλστούνη, Κωνσταντίνο Κουσούλη, Μιχάλη Πικραμένο και Δημήτριο Μακρή.

Αντίθετα, δεν προχωράει η διαδικασία για τους συμβούλους Επικρατείας Παναγιώτη Ευστρατίου, Ευαγγελία Νίκα, Παναγιώτα Καρλή και Κωνσταντίνο Πισπιρίγκο.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης είχε διαβιβάσει στη Βουλή πριν την έναρξη της διαδικασίας των ακροάσεων τον κατάλογο με τα προτεινόμενα ονόματα των δικαστικών λειτουργών οι οποίοι θα καλύψουν τις κενές θέσεις τόσο στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όσο και στον Άρειο Πάγο.

Loading