Αθωώθηκε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος για την “υπόθεση της Αιξωνή”

Την πλήρη αθώωση του Αλέξανδρου Λυκουρέζου για την αποκαλούμενη ως “υπόθεση της Αιξωνή”, πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθήνας, που εκδικάζει την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό.

propoli

Η εισαγγελέας Εφετών Μαρία Μαλούχου, που συνεχίζει την αγόρευση της και για τους υπόλοιπους κατηγορούμενους έχει ήδη πρότεινε την απαλλαγή και της συμβολαιογράφου Δέσποινας Σεχιώτη.

Οι κατηγορίες αφορούν σε υπόθεση καταπάτησης μεγάλης δημόσιας έκτασης στην Αιξωνή Γλυφάδας.

Σύμφωνα με την κατηγορία επρόκειτο για ολόκληρη πλαγιά του Υμηττού πάνω από τη Γλυφάδα, με απρόσκοπτη θέα στο Σαρωνικό, η οποία ήταν δημόσια αναδασωτέα έκταση και φέρεται να καταπατήθηκε από τους κατηγορούμενους και να πουλήθηκε σε ανύποπτους πολίτες, με πλαστογραφημένα έγγραφα.

Σε πρώτο βαθμό καταδικάστηκαν συνολικά 5 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και ο ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος, 6 συμβολαιογράφοι, 2 επιχειρηματίες, ένας πολιτικός μηχανικός και 7 ιδιώτες.

Η πρώτη δίκη

Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο επέβαλλε βαρύτατες ποινές ισοβίων και πολυετών καθείρξεων.

Ο κ.Λυκουρέζος είχε αθωωθεί από την κακουργηματική κατηγορία της απάτης επί Δικαστηρίω σε βάρος της περιουσίας του Δημοσίου αλλά είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 5 ετών με αναστολή , για χρήση πλαστού εγγράφου σε βάρος του Δημοσίου.

Το δικαστήριο είχε δεχτεί, με ανάλογη εισαγγελική πρόταση, την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς, μετά την πράξη.

Loading