INTIME

Αναβλήθηκε η δίκη των χρυσαυγιτών – Φοβεροί διάλογοι!

Σε αναβολή λόγω απουσίας των πολιτικώς εναγόντων οδηγήθηκε η δίκη των χρυσαυγιτών οι οποίοι κατηγορούνται για βιαιοπραγίες σε βάρος μεταναστών μικροπωλητών, το Σεπτέμβρη του 2012 σε πανηγύρι στη Ραφήνα.

propoli

Το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθήνας ανέβαλε τη δίκη για τις 13 Δεκεμβρίου 2018, προκειμένου να κλητευθούν οι δύο μετανάστες – θύματα της οργής των χρυσαυγιτών, καθώς και ένας αυτόπτης μάρτυρας.

Κατηγορούμενοι για αντιποίηση αρχής από κοινού, απρόκλητη φθορά ξένης ιδιοκτησίας και εκτέλεση βιαιοπραγιών στα πλαίσια διατάραξης κοινής ειρήνης είναι οι Γ. Γερμενής και Παν. Ηλιόπουλος.

Το δικαστήριο έκανε δεκτή ένσταση της υπεράσπισης για τον τρίτο κατηγορούμενο, Παρ. Φωκιανό, κηρύσσοντας απαράδεκτη την ποινική δίωξη για τις δύο τελευταίες πράξεις που αρχικά του αποδόθηκαν, λόγω εκκρεμοδικίας.

Ο αστυνομικός δεν κατάλαβε τι έγινε

Πριν αναβληθεί η δίκη, καταθέτοντας στο δικαστήριο ο αστυνομικός που ήταν στο σημείο του συμβάντος μαζί με έναν συνάδελφό του υποστήριξε, ότι… δεν κατάλαβε τι έγινε, ενώ δικαιολογήθηκε για τη μη παρέμβασή τους λέγοντας ότι «εμείς ήμαστε εκεί για άλλη δουλειά».

Χαρακτηριστικός είναι ο διάλογός του με τον πρόεδρο του δικαστηρίου:

Μάρτυρας: «Ήμουν ένστολος, σε υπηρεσία μαζί με συνάδελφό μου. Είδαμε πενήντα άτομα και μας ρώτησαν αν έχουν άδεια οι μικροπωλητές. Εγώ δεν ήξερα κανέναν τους, μόνο τους Ηλιόπουλο και Γερμενή. Και ξαφνικά είδαμε έναν πάγκο που αναποδογύρισε… Δεν καταλάβαμε τι έγινε».

Πρόεδρος: «Ως δια μαγείας;»

Μάρτυρας: «Δεν ξέρω πώς έγινε, έτσι ξαφνικά…».

Πρόεδρος: «Η δουλειά σας είναι να ξέρετε. Τι συνέβη;»

Μάρτυρας: «Δεν καταλάβαμε… Εμείς ήμασταν εκεί για άλλο πράγμα».

Πρόεδρος: «Δηλαδή αν γίνεται κάτι στα πλαίσια του αυτοφώρου μπροστά στα μάτια σας, δεν κάνετε κάτι γιατί έχετε άλλη δουλειά;»

Μάρτυρας: «Δεν μπορούσαμε. Ήταν μακριά και ήμασταν μόνο δύο άτομα.Ό,τι έγινε, έγινε ξαφνικά. Είδαμε τους πάγκους αναποδογυρισμένους, δεν καταλάβαμε…».

Πρόεδρος: «Δεν υπήρξαν φωνές και οχλαγωγία;»

Μάρτυρας: «Πώς! Είχε κόσμο, χαμός γινόταν. Κοιτάξαμε και εμείς και τα είδαμε όλα ανάποδα».

Υπεράσπιση: «Είδατε να γίνεται κάποια παράνομη πράξη;»

Πρόεδρος: «Δεν είδε, κύριε συνήγορε. Εδώ λέει ότι έγινε ως δια μαγείας…».

Loading