Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από την Νικολούλη για το φόνο Παπαγεωργίου

Η Αγγελική Νικολούλη, στη δίκη για την απαγωγή και τη δολοφονία του 26χρόνου Μάριου Παπαγεωργίου, το πτώμα του οποίου δεν έχει βρεθεί μέχρι σήμερα.

propoli

Η γνωστή δημοσιογράφος,κατέθεσε για τις απειλές που δέχθηκε ερευνώντας την υπόθεση .

Όπως είπε οι απειλές άρχισαν μετά την προβολή της εκπομπής όπου αποκαλύφθηκε με την συνδρομή του γενετιστή, Γιώργου Φιτσιάλου, το αίμα του 26χρόνου νέου στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε.

«Μετά από την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά από το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες.Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

«Ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του»

Η Αγγ. Νικολούλη περιέγραψε στο Δικαστήριο πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του Μάριου απευθύνθηκε στην εκπομπή της καθώς «επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας πως αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας της η κυρία Νικολούλη ζήτησε να επικοινωνήσει και με τον βασικό κατηγορούμενο ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

«Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά πιυ ρωτούσα» τόνισε.

Στη συνέχεια και μετά από καιρό η κυρία Νικολούλη όπως ανέφερε ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρισα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε «έχει αίμα». Ο κ. Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του».

Νωρίτερα, ο γενετιστής κατέθεσε στο Δικαστήριο και περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Όπως ανέφερε για πρώτη φορά χρησιμοποιήθηκε η μέθοδος της φωταύγειας και ο εγκληματολογικός φακός, μια τεχνική με σπρέι το οποίο ανιχνεύει ίχνη αίματος, ακόμη και αν έχει πλυθεί.

Ο μάρτυρας κατέθεσε με βεβαιότητα ότι το αίμα που βρέθηκε στο πορτ μπαγκαζ, στο κάθισμα του οδηγού και στην μοκέτα του αυτοκινήτου, ήταν του Μάριου.

Δικαστής: Θα μπορούσε να είχε καταχωνιαστεί ο Μάριος μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα;

Μάρτυρας: Προφανώς.

Παράλληλα, ο μάρτυρας κατέθεσε ότι στον πυροσβεστήρα βρήκαν dna αφής δύο ατόμων που δεν μπορούσαν να ταυτοποιηθούν, γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 14 Μαρτίου 2019.

Loading