Ανησυχία στη Ζάκυνθο για ισχυρό μετασεισμό – «Συνήθως γίνεται»

Το ενδεχόμενο ενός ισχυρού μετασεισμού στη Ζάκυνθο, μετά τα 6,4 Ρίχτερ που καταγράφηκαν τα ξημερώματα, αφήνουν ανοιχτό οι σεισμολόγοι.

propoli

Μιλώντας στον Τύπο ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Άκης Τσελέντης δήλωσε ότι η σεισμική ακολουθία εξελίσσεται ομαλά, και ότι μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί πάνω από 30 μετασεισμοί, με τον μεγαλύτερο στα 5,1 Ρίχτερ.

Όπως είπε ο ίδιος, «περιμένουμε κι έναν μεγαλύτερο μετασεισμό» της τάξης των 6 Ρίχτερ τις επόμενες μέρες. «Δεν θα ησυχάσουμε αν δεν γίνει» σημείωσε, προσθέτοντας ότι τις επόμενες μέρες θα υπαρξουν πολλές δονήσεις στο νησί.

«Τσουνάμι» 12 εκατοστών

Ο κ. Τσελέντης ανέφερε ακόμη ότι μετά τον σεισμό ακολούθησε «τσουνάμι» 12 εκατοστών στον κόλπο της Κυπαρρισίας, ενώ αντίστοιχο κατέγαψαν και οι Ιταλοί.

«Σιγά- σιγά αποσβένεται το φαινόμενο» δήλωσε από την πλευρά του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, που μεταβαίνει σήμερα στην Ζάκυνθο, επικεφαλής κλιμακίου επιστημόνων.

Ο κ. Λέκκας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου ισχυρού μετασεισμού τις επόμενες ώρες μεγέθους 5 – 5,5 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τον διευθυντή Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Γεράσιμο Χουλιάρα, μετά τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο καταγράφηκαν δύο μετασεισμοί 5,1 και 5,2 Ρίχτερ, αλλά και άλλοι 10 πάνω από 4 Ρίχτερ.

Αναμένεται νέος μετασεισμός

Ο κ. Χουλιάρας σημείωσε ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό ενώ δεν απέκλεισε έναν νέο μετασεισμό 5 – 5,5 Ρίχτερ τις επόμενες ώρες, κάτι που -όπως είπε- συνήθως γίνεται στους σεισμούς του Ιονίου.

Loading