Στις 3 Ιουλίου η απόφαση για το φόνο του Μάριου Παπαγεωργίου

Επτά χρόνια μετά την εξαφάνισή του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου και η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τους κατηγορούμενος για την απαγωγή και τη δολοφονία του νεαρού, το πτώμα του οποίου δεν βρέθηκε ποτέ, θα εκδοθεί τελικά στις 3 Ιουλίου 2019.

propoli

Ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης, και φίλος της οικογένειας του θύματος, εκτίει πρωτόδικη ποινή ισόβιας κάθειρξης και 23 χρόνων.

Υπενθυμίζεται ότι ο 26χρονος εξαφανίστηκε στις 9 Αυγούστου 2012. Την επόμενη ημέρα η μητέρα του δέχτηκε τηλεφώνημα από τους απαγωγείς του, που οποίοι της ζήτησαν λύτρα 620.000 ευρώ για να τον αφήσουν ελεύθερο. Η γυναίκα άκουσε τη συμβουλή 73χρόνου οικογενειακού φίλου να μην ειδοποιήσει την αστυνομία, χωρίς βέβαια να μπορεί να φανταστεί πώς αυτός είχε οργανώσει την απαγωγή και δολοφονία του παιδιού της.

Η προγραμματισμένη για σήμερα έκδοση της απόφασης αναβλήθηκε για τις 3 Ιουλίου 2019, μετά από αίτημα του συνηγόρου υπεράσπισης του 73χρόνου κατηγορουμένου, ο οποίος επικαλέστηκε προσωπικό λόγο, καθώς και το γεγονός ότι θα αιτηθεί ελαφρυντικά για τον εντολέα του με το νέο Ποινικό Κώδικα σε περίπτωση καταδίκης.

Από 1η Ιουλίου, που μπαίνει σε ισχύ ο νέος Κώδικας, η αναγνώριση του ελαφρυντικού είναι πιο εύκολη, καθώς θα βασίζεται στο αντικειμενικό κριτήριο της «σύννομης ζωής», δηλαδή στο λευκό ποινικό μητρώο.

Loading