INTIME

«Βουνό» παραμένουν τα σκουπίδια

Σωροί από σκουπίδια εξακολουθούν να πνίγουν πολλές περιοχές της Αθήνας καθώς ο ΧΥΤΑ της Φυλής παραμένει κλειστός. Το πρόβλημα προέκυψε λόγω ρήγματος στο τελευταίο κύτταρο εναπόθεσης απορριμμάτων δημιουργώντας προβλήματα με την καθαριότητα.

propoli

Το πρόβλημα θα λυθεί εώς την Πέμπτη

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) «η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής που ήδη έχει ξεκινήσει, θα έχει αποκατασταθεί πλήρως την Πέμπτη» θα χρειαστούν άλλες τέσσερις με πέντε ημέρες για να απομακρυνθούν από τους δρόμους οι χιλιάδες τόνοι σκουπιδιών που έχουν συσσωρευτεί.

‘Οπως αναφέρεται από τον Σύνδεσμο, τα συνεργεία στον ΧΥΤΑ Φυλής έχουν προχωρήσει σε ενέργειες στήριξης της ρηγματωμένης πλευράς, αφαιρώντας σκουπίδια από την κορυφή του λόφου για να τα «χτίσουν» δίπλα στο επικίνδυνο σημείο ως στήριγμα.  Έτσι θα δημιουργηθεί ένα «σκουπιδο-τοίχος» αντιστήριξης μέσα στο νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ, το οποίο θα βρίσκεται στη βάση του ρηγματωμένου λόφου απορριμμάτων, περιορίζοντας με αυτό τον τρόπο τη διάρκεια ζωής του.

Ευθύνες στη Δούρου

Ανησυχητικό, ωστόσο, είναι το γεγονός ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν έχει προχωρήσει καμία διαδικασία χωροθέτησης νέων χώρων εναπόθεσης απορριμμάτων αν και σε ένα χρόνο ο ΧΥΤΑ Φυλής θα έχει κορεστεί και δεν θα μπορεί να δεχθεί άλλα σκουπίδια. Αυτό δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδέσμου.
Τέλος, όπως καταγγέλλουν δήμαρχοι, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γ. Πατούλης, ο πρώην περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός αι άλλοι, δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για το πότε θα ανοίξει ο ΧΥΤΑ Φυλής -γεγονός για το οποίο επιρρίπτουν ευθύνες στην περιφερειάρχη Αττικής Ρ. Δούρου.

Loading