INTIME

Δίκη Χρυσής Αυγής: Η απολογία Καζαντζόγλου και οι διάλογοι με τον πρόεδρο

Με την απολογία του Ιωάννη Καζαντζόγλου, που φέρεται ότι τη μοιραία νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα ήταν ο συνοδηγός στο αυτοκίνητο του δράστη του εγκλήματος, Γιώργου Ρουπακιά, συνεχίζονται τη Δευτέρα (24/6) οι απολογίες στη μεγάλη δίκη για τα “έργα και τις ημέρες” της Χρυσής Αυγής.

propoli

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου ξεκίνησε την απολογία του καθώς δεν εμφανίστηκε ο συγκατηγορούμενός του που είχε σειρά, Γ. Δήμου.

Ο Ιωάννης Καζαντζόγλου, απαντώντας στις ερωτήσεις της προέδρου του δικαστηρίου, Μαρίας Λεπενιώτη, εμφανίστηκε να μην μπορεί να… θυμηθεί τις αιματηρές επιθέσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και στο χώρο “Συνεργείο”.

Μεταξύ άλλων υποστήριξε:

Για τα επεισόδια στο Μελιγαλά το 2012: Τα χαρακτήρισε «μικροδιαφορά με ένα άλλο κίνημα» ισχυριζόμενος ότι «σε μήνυμα είχα γράψει ότι είχαν πέσει κάτι ψιλές. Όχι κάτι το αξιοσημείωτο δηλαδή».

Για την κατασκήνωση στο Νέδα: Είπε πως ήταν μία εκδρομή που οργάνωσε ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, και περιλάμβανε αναρρίχηση, κάποια ιδεολογική επικαιρότητα και όπλα paintball, αεροβόλα στην ουσία, τα οποία «δεν τα χρησιμοποιήσαμε γιατί είχαν χαλάσει».

«Ανάψαμε δύο δάδες και μερικά κεριά», είπε, «σαν τους αρχαίους Έλληνες. Μία αντιγραφή αρχαίας τελετουργίας ήταν».

Αναφορικά με τις φωτογραφίες στο Νέδα, όπου ο κατηγορούμενος με άλλα άτομα στέκονται μπροστά από μια σημαία των SS και την ελληνική, κρατώντας όπλα, δικαιολογήθηκε τι ήταν για «χλευασμό».

Πρόεδρος: «Πού βρήκατε τη σημαία;».

Κατηγορούμενος: «Έφτασε ένα δέμα και μέσα είχε ένα σημείωμα με περιφρονητικό περιεχόμενο. “Να το δείξετε στον πυρηνάρχη σας να σας πει ποιοι είστε”, έγραφε. Εμείς τη σηκώσαμε χλευαστικά».

Πρόεδρος: «Γιατί το πήρατε μαζί σας στην εκδρομή και βγάλατε φωτογραφίες;».

Κατηγορούμενος: «Ήταν για χλευασμό προς αυτόν που το έκανε. Είπαμε να βρούμε ποιος είναι για να του στείλουμε τη φωτογραφία, αλλά δεν τον βρήκαμε».

Για την επίθεση κατά του χώρου «Συνεργείο», κατά την οποία άλλος κατηγορούμενος εμφανίζεται να έχει καλέσει το Ι. Καζαντζόγλου για να μεσολαβήσει ο βουλευτής Λαγός: «Δεν θυμάμαι ποιος με είχε πάρει τηλέφωνο, ότι τον είχαν συλλάβει, να ειδοποιήσω κάποιον».

Πρόεδρος «Ποιον;».

Κατηγορούμενος: «Δεν θυμάμαι… Νομίζω τον Λαγό…».

Πρόεδρος: «Δεν ήσασταν τυχαίος στο χώρο. Σας ενημέρωναν ακόμα και για το αν θα έρθουν».

Κατηγορούμενος: «Θα μπορούσαν να καλέσουν τον οποιονδήποτε. Το κινητό μου ήταν αναρτημένο στα γραφεία».

Αυτή την ώρα ο κατηγορούμενος εξετάζεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Loading