Δίκη Χρυσής Αυγής: Την παρουσία όλων των κατηγορουμένων ζήτησε η πρόεδρος

Με την απολογία του Ιωάννη Άγγου που εμπλέκεται στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα συνεχίζεται η δίκη για τα «έργα και τις ημερες της Χρυσής Αυγής».

propoli

Αντίδραση της προέδρου της έδρας, Μαρίας Λεπενιώτη για την απουσία από τα εδώλια των εντεκα από τους 18 συνολικά κατηγορούμενους στην υπόθεση.

«Η υποχρέωση των κατηγορουμένων είναι να είναι εδώ. Είπαμε από τη αρχή να είναι και οι 18 εδώ. Να το πείτε σε όλους», επισήμανε η πρόεδρος προς τους συνηγόρους υπεράσπισης.

Ο δράστης της δολοφονίας του μουσικού, Γιώργος Ρουπακιάς ,παρέμεινε σε δωμάτιο δίπλα από την δικαστική αίθουσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού , όπου διεξαγεται η σημερινη συνεδρίαση, μέχρι την ώρα που το όνομα του εκφωνήθηκε από την πρόεδρο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

Παρούσα όπως πάντα στο ακροατήριο η μητέρα Μάγδα που παρακολουθεί συντετριμμένη τις απολογίες των ανθρώπων που κατηγορουνται ότι συμμετείχαν στη δολοφονία του παιδιού της .

Η ΑΠΟΛΟΓΙΑ

Ο Ιωάννης Άγγος υποστήριξε σημερα: «Κατακρίνω αυτό που έχει γίνει αλλά δεν έχω πρόβλημα να είμαι στην Χρυσή Αυγή. Και επειδή με ρώτησε τότε η ανακρίτρια αν φοβάμαι, δεν έχω λόγο να φοβάμαι κάτι», τόνισε συγκεκριμένα.

Επίσης ανέφερε πως συμμετείχε σε δράσεις της Χρυσής Αυγής στον Μελιγαλά και τις Θερμοπύλες αλλά και σε συσσίτια και διανομή φυλλαδίων.

Για τα τηλεφωνήματα που έκανε το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα καθώς φέρεται να είναι εκείνος που κινητοποίησε το «τάγμα εφόδου» το οποίο επιτέθηκε στον Φύσσα στο Κερατσίνι επέμεινε πως το μόνο που έκανε ήταν να πει σε ιεραρχικά ανώτερο του ότι στην καφετέρια που είχαν συναντηθει με το θύμα και την παρέα του τους παρενοχλούσαν και θα εκείνος.

Ο 46χρονος δεν κατάφερε να απαντήσει στα επίμονα ερωτήματα της προέδρου πώς τόσα πολλά μέλη της Τοπικής Νίκαιας βρέθηκαν στο ίδιο σημείο το μοιραίο βράδυ. «Δεν ξέρω… Εγώ δεν είπα σε κανέναν να πάει» τόνισε για να ακούσει την πρόεδρο να σχολιάζει «το θέμα είναι ποιος του είπε να πάνε».

Επίσης, επανέλαβε πως δεν γνώριζε τον Παύλο Φύσσα και την παρέα του».

Η απολογία του Αναδιώτη

Μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του Ιωάννη Άγγου, ξεκίνησε η απολογία του κατηγορούμενου Αν. Αναδιώτη, ο οποίος υποστήριξε πως δεν είχε αντιληφθεί… ρατσιστικές και ναζιστικές απόψεις ή δράσεις μέσα στην οργάνωση, γιατί αν είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο θα… αποχωρούσε.

Πρόεδρος: Όταν πηγαίνατε στην τοπική του Πειραιά ή της Νίκαιας, ακούγατε να αναπτύσσονται θέσεις ρατσιστικές η ναζιστικές;

Αναδιώτης: Ποτέ, σε καμία περίπτωση, αν είχα ακούσει δε θα χα ξαναπάει. Εμείς οι Έλληνες πολεμήσαμε τους Γερμανούς. Η οικογένειά μου πολέμησε τους Γερμανούς. Θα άκουγα κάτι και δε θα ‘φευγα;

Πρόεδρος: Ποτέ δηλαδή;

Αναδιώτης: Ποτέ.

Μάλιστα ο κατηγορούμενος απέδωσε τα γεγονότα που τον εμπλέκουν με τη δολοφονία Φύσσα, σε συμπτώσεις καθώς όπως υποστήριξε ενημερώθηκε για αυτήν την επόμενη ημέρα από τα ΜΜΕ.

Την ίδια ώρα υποστήριξε πως οι τηλεφωνικές συνομιλίες που είχε με συγκατηγορούμενους του ήταν άσχετες με το θέμα

Το παρών σήμερα στο ακροσατήριο έδωσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ,Θοδωρής Δρίτσας, Κώστας Δουζίνας, Γιάννης Ραγκούσης, Ελένη Σταματάκη, Ευαγγελία Καρακώστα και η Νίνα Κασιμάτη.

Loading