Οδηγούσε οκτώ φορές πάνω από το όριο του αλκοόλ ο νταλικιέρης

Κυριολεκτικά και δίχως ίχνος υπερβολής… σκνίπα οδηγούσε την νταλίκα ο 64χρονος οδηγός που τα ξημερώματα της Τετάρτης παρέσυρε δύο ΙΧ, σκοτώνοντας δύο οδηγούς και στέλνοντας μία 34χρονη γυναίκα στη ΜΕΘ.

propoli

Ο οδηγός του βαρέος οχήματος οδηγούσε δίχως άδεια κυκλοφορίας με αντίγραφα πινακίδων, χωρίς ασφάλεια, με ληγμένο το ΚΤΕΟ, με τον αριθμό πλαισίου να μην είναι καταχωρημένος στα τερματικά της Τροχαίας και κυρίως με ένδειξη 0,78 μιλιγκράμ ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα. Κάτι που σημαίνει ότι βρισκόταν οκτώ φορές πάνω από το όριο αλκοόλ.

Οδηγούσε δίχως να ξεκουραστεί

Ο 64χρονος οδηγός της νταλίκας είχε πιαστεί ξανά να οδηγεί πιωμένος και συγκεκριμένα στις 12 Φεβρουαρίου, έχοντας στο αίμα του 0,28 μιλιγκράμ αλκοόλ.

Όπως κατέθεσε μάλιστα ένας αστυνομικός δεν ξεκουραζόταν επαρκώς, κάνοντας… non stop δρομολόγια.

«Έκανα έλεγχο στους ταχογράφους των τελευταίων 28 ημερών και διαπίστωσα ότι την 27 και 28 Απριλίου οδηγούσε 17 ώρες και 19 λεπτά, συνολικά μέσα στην ημέρα οδηγούσε πέντε ώρες και 48 λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει έγκυρο και επαρκές διάλειμμα καθώς και να αναπαύεται για μια ώρα αντί για εννέα ημερησίως. Επιπλέον στις 6 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για έξι ώρες χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα, στις 30 Απριλίου οδηγούσε συνεχόμενα για επτά ώρες και πενήντα λεπτά χωρίς διάλειμμα όπως επίσης και να αναπαύεται για το ίδιο διάστημα. Τέλος στις 2 Μαρτίου οδηγούσε συνολικά μέσα στην ημέρα δέκα ώρες και δεκαπέντε λεπτά χωρίς να πραγματοποιήσει το προβλεπόμενο διάλειμμα».

Loading