ΔΕΗ: Αθώοι οι επτά κατηγορούμενοι συνδικαλιστές

Ελεύθεροι έφυγαν από το Εφετείο Αθηνών οι επτά συνδικαλιστές που μαζί με ακόμη 51 αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για το… πάρτι των χρυσών επιχορηγήσεων στη ΔΕΗ.

propoli

Μετά από μία μακρά χρονικά ακροαματική διαδικασία το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ανακοίνωσε σήμερα την τελική ετυμηγορία του.

Σύμφωνα με αυτήν κρίθηκαν ομόφωνα αθώοι, είτε για λόγους ουσίας, είτε λόγω παραγραφής 51 από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους στην υπόθεση.

Το δικαστήριο κήρυξε αντίθετα ενόχους επτά πρώην συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ για το αδίκημα της απάτης, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50 ενώ σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου.

Από τρία μέχρι πέντε χρόνια

Οι ποινές που επιβλήθηκαν σε όσους κηρύχθηκαν ένοχοι ξεκινούν από τρία χρόνια φυλάκιση και φτάνουν έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Μάλιστα, σε το δικαστήριο έκρινε ότι η έφεση πρέπει να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και έτσι όλοι οι καταδικασθέντες αποχώρησαν το δικαστήριο ελεύθεροι. Αντίθετα, ο εισαγγελέας της έδρας είχε ζητήσει να κηρυχθούν ένοχοι 56 από τους 58 κατηγορουμένους

Loading