INTIME

«Δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε πατριώτες»

Την απερίφραστη καταδίκη τους για τη χθεσινή επίθεση μελών της συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» στο κτίριο του ΥΠΕΞ, εκφράζουν πηγές του υπουργείου.

propoli

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν τα εξής: «πρωτοφανείς επιθέσεις σαν αυτήν με στόχο να πλήξουν την ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική της χώρας δεν προσιδιάζουν ούτε σε αριστερούς ούτε σε πατριώτες και είναι αποτέλεσμα της ανεύθυνης ακροδεξιάς ρητορικής που εντάσσεται βολικά στα σχέδια τρίτων».

Μέλη του Ρουβίκωνα έριξαν μπογιές στο κτίριο του υπουργείου Εξωτερικών

Περίπου στις 18:30 χθες το απόγευμα, μια ομάδα περίπου 10 ατόμων χωρίς διακριτικότητα και φορώντας κράνη, κινήθηκαν από την οδό Κανάρη κάθετα στην Ακαδημίας και βγήκαν μπροστά στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Τα άτομα αφού έριξαν μπογιές την πρόσοψη του κτιρίου, έσπασαν γυάλινες προθήκες της εξωτερικής πρόσοψης.

Επίσης, τα μέλη έριξαν χαρτιά με μηνύματα υπέρ του λαού της Παλαιστίνης και κατά της σφαγής των αμάχων στη Συρία.

Υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΕΞ βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της Αθήνας, απέναντι από τη Βουλή και δίπλα από τη Γαλλική πρεσβεία, ενώ λίγες εκατοντάδες μέτρα βρίσκεται το Μέγαρο Μαξίμου.

Τα ξημερώματα μέλη του Ρουβίκωνα βανδάλισαν και τη ΔΟΥ Ψυχικού, η οποία βρίσκεται απέναντι από την ισραηλινή πρεσβεία που φυλάσσεται νηχθημερόν.

Πληροφορίες για μία προσαγωγή

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, αστυνομικός της ΔΙΑΣ που περιπολούσε στην περιοχή του Συντάγματος, σταμάτησε για έλεγχο ένα άτομο το οποίο στο σακίδιό του είχε μια κάμερα go-pro την οποία χρησιμοποιεί η αναρχική ομάδα για να καταγράφει τις επιθέσεις της.

«Αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε»

Για την επίθεση στο υπουργείο Εξωτερικών έχει αναρτηθεί και σχετικό κείμενο από τον Ρουβίκωνα σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Μεταξύ άλλων αναφέρει η ανακοίνωση:

«Αυτά για την ώρα και ασφαλώς θα επανέλθουμε»

Υ.Γ. Φυσικά και τα καθεστωτικά ΜΜΕ σιωπούν και γι’ αυτό το έγκλημα στο Khan al-Ahmar’s. Όταν το χωριό κατεδαφιστεί και οι Παλαιστινιακές οργανώσεις, συμφωνεί κανείς ή όχι με τον χαρακτήρα τους, απαντήσουν με τα “αστεία” σε σχέση με τα μέσα του Ισραηλινού κράτους όπλα τους, με βόμβες και σπιτικές ρουκέτες τα ΜΜΕ δεν θα σιωπήσουν. Θα μας πουν πάλι για απρόκλητη παλαιστινιακή τρομοκρατία. Κι έτσι θα δικαιώσουν το επόμενο Ισραηλινό έγκλημα ως νόμιμα αντίποινα. Έτσι παίζεται το παιχνίδι της καθεστωτικής προπαγάνδας: αντιστρέφει τον θύτη και το θύμα, το ποιος επιτίθεται πρώτος και ποιος κάνει αντίποινα. Το έχουμε δει άλλωστε τόσες φορές με κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Θα πρέπει όλοι και όλες πλέον να μάθουμε να διακρίνουμε τη σειρά των γεγονότων, ποιος είναι ο θύτης και ποιος αμύνεται, ποιος είναι το θύμα. Γιατί το θύμα είμαστε εμείς, η κοινωνική βάση. Το κράτος και το κεφάλαιο είναι ο θύτης. Πάντα.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση εδώ

Loading