Δημήτρης Κουφοντίνας: Σε οριακό σημείο η υγεία του

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας μεταφέρθηκε την Πέμπτη (7/6) ο απεργός πείνας, Δημήτρης Κουφοντίνας, καθώς η υγεία του παρουσιάζει ραγδαία επιδείνωση. Τους κινδύνους για τον απεργό πείνας είχε επισημάνει από χθες, Τετάρτη (6/6), η Επιμελήτρια Α του ΕΣΥ, Ολγα Κοσμοπούλου.

propoli

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας έχει χάσει συνολικά εφτά κιλά από την απεργία πείνας και έχει παρουσιάσει καρδιακές αρρυθμίες.

Όπως μάλιστα αναφέρεται στην τελευταία ιατρική γνωμάτευση για την κατάσταση της υγείας του, έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε «ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής».

Ο «Λουκάς» της «17 Νοέμβρη», ο οποίος είναι πλέον 60 ετών, είναι αποφασισμένος να απεργήσει μέχρις εσχάτων, διεκδικώντας το δικαίωμά του στην κανονική άδεια.

Τον τελευταίο χρόνο του χορηγήθηκαν δύο άδειες, αλλά στη συνέχεια το θέμα «μπλόκαρε» ξανά.

Τι λέει η ιατρική γνωμάτευση

Σύμφωνα με την τελευταία ιατρική γνωμάτευση που υπογράφει η Όλγα Κοσμοπούλου, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος, Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ, μέλος ΓΣ ΟΕΝΓΕ, «κατόπιν αιτήματος της οικογενείας του, εξέτασα τον κρατούμενο κ. Κουφοντίνα Δημήτριο, σε δεύτερη επίσκεψη από την έναρξη της απεργίας πείνας, την οποία έχει ξεκινήσει από τις 30/05/2018, παρουσία και του γιατρού του καταστήματος.

Διαπιστώθηκε ότι παρουσιάζει μεγάλη απώλεια σωματικού βάρους, καθώς από την πρώτη φορά που ζυγίστηκε, την 31/5/2018, μέχρι σήμερα, 6/6/2018, εμφανίζει απώλεια 6,6 kg, το οποίο αντιστοιχεί στο 8,61 % του βάρους που είχε στις 31/5, απώλεια δυσανάλογη με τη χρονική διάρκεια της απεργίας.

Διαπιστώθηκε μεγάλη μυϊκή αδυναμία, δυσανάλογο με την εξωτερική θερμοκρασία αίσθημα ψύχους, μυαλγίες και ναυτία.

Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει ορθοστατική υπόταση και επεισόδια ταχυκαρδίας στην παραμικρή προσπάθεια (π.χ. βάδιση λίγων μέτρων).

Ο απεργός έχει πραγματοποιήσει στο παρελθόν δύο πολυήμερες απεργίες πείνας, ως εκ των οποίων αντιμετωπίζει συνθήκες αυξημένης ευθραυστότητας της σωματικής του υγείας.

Έχει εγγράφως αρνηθεί προκαταβολικά οποιαδήποτε “ιατρική πράξη επαναφοράς της υγείας του που θα διαταχθεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο και την Εισαγγελική αρχή της φυλακής”.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την κατάσταση που περιγράφεται δημιουργούν συνθήκες αυξημένης ανησυχίας για την εξέλιξη της κατάστασης του.

Ως εκ των άνω προτείναμε την άμεση μεταφορά του σε δημόσιο νοσοκομείο, για να εξασφαλισθεί η συνεχής παρακολούθηση για την αποτροπή έκτακτου επεισοδίου. Ο απεργός επιφυλάχθηκε».

Loading