Διπλασιάστηκαν τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου

Διπλασιάστηκαν σε διάστημα μιας εβδομάδας στην Ελλάδα τα κρούσματα από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Από 22 που ήταν καταγεγραμμένα την περασμένη Πέμπτη σήμερα ανέρχονται σε 43, αποδεικνύοντας ότι ο ιός κινείται ιδιαίτερα δυναμικά.

propoli

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΟ οι πολίτες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι ο συγκεκριμένος ιός μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλίτιδα, μηνιγγίτιδα και οξεία χαλαρή παράλυση. Αυτήν τη στιγμή 16 άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία για την αντιμετώπιση της λοίμωξης, ενώ ένας ασθενής βρίσκεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σε ηλικίες από 13 έως 85 χρόνων τα κρούσματα

Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι οι ασθενείς είναι από 13 έως 85 χρόνων, με τα περισσότερα κρούσματα να έχουν αναφερθεί στη δυτική Αττική. Πρόκειται κυρίως για τις περιοχές μετά τα Μέγαρα, την Ελευσίνα και την Ηλιούπολη, καθώς και στον Ασπρόπυργο. Στη Θεσσαλονίκη, εκτός από τη Χαλκηδόνα και το Ωραιόκαστρο, έχουν επηρεαστεί οι δήμοι Κορδελιού-Ευόσμου και Βόλβης. Κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσης στην Ημαθία και την Κορινθίας.

Οι επιστήμονες υπενθυμίζουν ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου μεταδίδεται στον άνθρωπο από το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

 

Loading