ΔΣΑ: Άμεσα μέτρα για την ασφάλεια των Δικαστηρίων

Να λάβει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη άμεσα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται, ώστε να υπάρξει πραγματική ασφάλεια στους χώρους των Δικαστηρίων, ζητά ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσσός μετά και τη σημερινή παρουσία μελών του Ρουβίκωνα στο Εφετείο της Αθήνας.

propoli

Συγκεκριμένα, η δήλωση του Δ. Βερβεσσού έχει ως εξής:

Η σημερινή νέα ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο, επαναφέροντας και μάλιστα πιεστικά τα ζητήματα της ασφάλειας στους χώρους των δικαστηρίων.

Ο ΔΣΑ έχει επανειλημμένα επισημαίνει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς (βλ. ανακοινώσεις 4/1/2018 και 28/3/2018) τα προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και έχει κάνει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους.

Δυστυχώς μέχρι σήμερα, δεν έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε κάθε λίγο αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων.

Καλούμε για μια ακόμη φόρα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται. Ο ΔΣΑ έχει καταθέσει πολλές φορές ως σήμερα συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις. Ας ελπίσουμε ότι έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα.

Loading