Εισβολή ΠΟΕ-ΟΤΑ στο υπουργείο Εργασίας

Εισβολή στο υπουργείο Εργασίας πραγματοποίησαν λίγο πριν τις 10:00 μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εργατικά ατυχήματα. Στόχος των συνδικαλιστών ηταν να φτάσουν μέχρι το γραφείο της υπουργού, Έφης Αχτσιόγλου, προκειμένου να μεταφέρουν τη δυσαρέσκειά τους.

propoli

Τελικά, λίγο μετά τις 11:00, συνάντηση με εκπροσώπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ πραγματοποίησαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Ανδρέας Νεφελούδης, και ο ειδικός γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Παναγιώτης Κορφιάτης.

Αφορμή για την κινητοποίηση αποτελεί το τελευταίο εργατικό δυστύχημα, στις 16 Νοεμβρίου, όταν απορριμματοφόρο του δήμου Αλίμου είχε ανατραπεί, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού του.

Τι καταγγέλλουν τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, τα εργατικά ατυχήματα στους δήμους οφείλονται στην εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, τη μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια, καθώς και την έλλειψη συντήρησης στο μηχανολογικό εξοπλισμό.

Κλειστά τα αμαξοστάσια

Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας, εξάλλου, είχε ήδη ανακοινώσει από τις προηγούμενες ημέρες, ότι σήμερα (19/11) τα αμαξοστάσια όλων των δήμων της χώρας θα παραμείνουν κλειστά, εις ένδειξη πένθους για το θάνατο του 53χρονου οδηγού και «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων κατά την εκτέλεση του καθήκοντος».

Loading