Ελεύθεροι όλοι οι Τούρκοι στρατιωτικοί

Ελεύθεροι αφέθηκαν σήμερα και οι υπόλοιποι τέσσερις Τούρκοι στρατιωτικοί που ήρθαν στην Ελλάδα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία, τον Ιούλιο του 2016.

propoli

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί που κρατούνταν στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.  αποφυλακίστηκαν διότι συμπληρώθηκε το 18μηνο της προσωρινής κράτησης, κάτι που είχε συμβεί και με τους πρώτους τέσσερις. Πλέον θα διαμένουν σε απόρρητη τοποθεσία και υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Υπενθυμίζεται πως και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί έχουν ζητήσει να φύγουν από την Ελλάδα, όταν τους χορηγηθεί άσυλο, επιθυμώντας να αξιδέψουν ,εφόοςν τους χορηγηθόυν τα σχετικά έγγραφ σε άλλη χώρα της επιλογής τους.

Αντιδράσεις από τον τουρκικό Τύπο

Η είδηση της απελευθέρωσης και των υπολοίπων τεσσάρων Τούρκων στρατιωτικών που κρατούνταν από τις ελληνικές αρχές, έγινε δεκτή με αντιδράσεις από τον Τύπο της γειτονικής χώρας. Συγκεκριμένα, η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet κάνει λόγο για «ελληνικό σκάνδαλο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και το θέμα της Milliyet η οποία έχει τίτλο στο θέμα «η Ελλάδα αποφάσισε να προχωρήσει σε σκάνδαλο» φιλοξενώντας στο κείμενό της και δηλώσεις του δικηγόρου, Όμηρου Ζέλιου.

Loading