Εξώδικο Τουλουπάκη για το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ

«Απολύτως αναληθές και άκρως συκοφαντικό» χαρακτηρίζει η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, με εξώδικό της προς τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ και προσωπικά προς το δημοσιογράφο Τάσο Τέλλογλου, ο οποίος παρουσίασε το ρεπορτάζ που αφορά τις συνθήκες αγοράς και φορολόγησης του σπιτιού της.

propoli

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας αναφέρει στο εξώδικό της ότι το μοναδικό ακίνητο που έχει στην κατοχή της είναι το συγκεκριμένο ενυπόθηκο διαμέρισμα στο Κουκάκι, για το οποίο δήλωσε το πλήρες τίμημα αγοράς του, τόσο στη φορολογική της δήλωση, όσο και στη δήλωση Πόθεν Έσχες.

Υποστηρίζει ότι για την αγορά καταβλήθηκε το σύνολο της πραγματικής του αξίας και σύμφωνα με την τότε ισχύουσα νομοθεσία η οποία προέβλεπε πλήρη απαλλαγή από την καταβολή φόρου μεταβίβασης για ακίνητο πρώτης κατοικίας με εμβαδό μικρότερο από 200 τ.μ. (Ν3634/2008 αρ. 3) δεν ήταν υπόχρεη σε καταβολή φόρου μεταβίβασης ακινήτου.

Παράλληλα η επικεφαλής της εισαγγελίας κατά της διαφθοράς, κ. Τουλουπάκη, εκφράζει μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τη σκοπιμότητα της «είδησης».

Αναρωτιέται τι είδους συμφέροντα εξυπηρετεί η αφιλτράριστη δημοσίευση ενός αδιασταύρωτου δημοσιογραφικού ρεπορτάζ σε βάρος μιας εισαγγελικής λειτουργού, η οποία υπηρετεί στη νευραλγική θέση της προϊσταμένης στην Εισαγγελία Διαφθοράς.

Επίσης, υποστηρίζει ότι δεν έγινε καμία προσπάθεια επικοινωνίας μαζί της προκειμένου να εξακριβωθούν τα καταγγελλόμενα και να ζητηθούν διευκρινήσεις.

Τέλος, ζητά άμεση επανόρθωση από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ μέσω του σημερινού κεντρικού δελτίου ειδήσεων και δημόσια δήλωση συγγνώμης για τα όσα «ψευδή και συκοφαντικά», όπως αναφέρει, παρουσιάστηκαν σε βάρος της. Σε διαφορετική περίπτωση αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε άλλες δικαστικές ενέργειες εναντίον του σταθμού.

Loading