ΕΟΦ: Ανακαλεί παρτίδα του Karvofil – Εφιστά προσοχή για κρέμα

Την ανάκληση της παρτίδας 800452, με ημερομηνία λήξης τον Ιανουάριο του 2021, του φαρμακευτικού προϊόντος KARVOFIL 300mg/tab (για πρόκληση αγγειοδιαστολής κι αναστολή της έκκρισης αλδοστερόνης), αποφάσισε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ), κατόπιν ανίχνευσης της ουσίας NDEA (πιθανός καρκινογόνος παράγοντας) σε επίπεδα άνω των επιτρεπτών ορίων.

propoli

Η εταιρεία VOCATE ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΑΕ, ως κάτοχος άδειας κυκλοφορίας των προϊόντων στην Ελλάδα, οφείλει να επικοινωνήσει άμεσα με τους αποδέκτες της συγκεκριμένης παρτίδας και να την αποσύρει από την αγορά μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα.

«Προσοχή στο σκεύασμα»

Στο μεταξύ, ο ΕΟΦ εφιστά προσοχή στο σκεύασμα «MOVE & FLEX CREAM FOR JOINT AREAS», σημειώνοντας ότι δεν έχει αξιολογηθεί όσον αφορά την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητά του. To εν λόγω σκεύασμα διαφημίζεται διαδικτυακά και, σύμφωνα με τον Οργανισμό, στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν υπάρχουν στοιχεία επικοινωνίας παρασκευαστή ή και διανομέα του προϊόντος.

Ο ΕΟΦ ζητεί από τους καταναλωτές, σε περίπτωση που περιέλθει στην κατοχή τους το συγκεκριμένο προϊόν, να τον ενημερώσουν άμεσα.

Όπως τονίζει, η αγορά και χρήση προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες κι αναξιόπιστες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Δείτε επίσης: «Καλπάζει» η γρίπη: 78 νεκροί – 18 σε μία εβδομάδα

Loading